Beeld © NPO/VPRO

Sander Schimmelpenninck oogst lof met Zweden doen het anders

12 juni 2020 12:04

De Zweedse aanpak tijdens de coronacrisis heeft veel stof doen opwaaien. Aan Sander Schimmelpenninck (35) en Thomas Erdbrink (44) de taak om aan het licht te brengen hoe de bevolking er nu werkelijk in staat. En de Nederlandse kijkers zijn weg van 'Zweden doen het anders.'

"Je zou bijna willen emigreren"

In Zweden doen het anders achterhalen Thomas, bekend van Onze man in Teheran, en Sander, van Op1 en Dragon's Den, hoe de bevolking de coronacrisis beleeft. Om een goed beeld te geven, duiken de mannen in de cultuur van het Scandinavische land. Thomas interviewt de Jaap van Dissel van Zweden, Anders Tegnell. Maar Sander neemt de kijker mee in het leven van zijn vriendin Lotta. Het wordt al snel duidelijk dat Zweden het inderdaad anders doet dan Nederland en daar zijn de bijna 1,3 miljoen kijkers van onder de indruk. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck vindt Op1 'toch niet' bij hem passen

Op Twitter wordt het programma geprezen. 'Interessant beeld van een andere cultuur en bijbehorend coronabeleid', vindt één kijker. 'Eindelijk weer eens een leuk programma om naar te kijken. Je zou bijna willen emigreren', aldus een andere positivo. Ook Sanders relatie kan rekenen op complimenten: 'Ik vind hem nog leuker nu hij ons voorstelt aan zijn onafhankelijke felle vriendin Lotta. Ze kan hem totaal aan', vindt er eentje. 'Leuk duo. Komt er nog meer?', vraagt weer een ander zich af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Sander Schimmelpenninck: 'Sommige mensen haten mij intens'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck eerlijk over zijn eigen vermogen

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck opvolger Jinek? 'Kletskoek'

Ook in Nederland houdt niet iedereen zich aan de regels. Je ziet het in de video hieronder. 

Zweden doen het anders terugkijken? Klik hier

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!