Beeld © SBS We Want More 12-06-2020

Ex-verslaafde Ricardo raakt jury en publiek in We Want More

12 juni 2020 21:57

Ricardo (65) heeft zowat elk verhaal al gehoord én meegemaakt. De zanger raakte al op jonge leeftijd verslaafd aan drugs. Slechts 14 jaar was hij toen hij voor het eerst in aanraking kwam met heroïne. Zijn boodschap in 'We Want More' is dan ook krachtig.

"Jij bent echt een Surinaamse Hazes"

Ricardo raakte vanwege zijn verslaving zijn huis kwijt en kwam op straat te staan. "Je wordt wantrouwig, angstig en paranoïde", vertelt hij openhartig aan presentatrice Wendy van Dijk. In 2006 kwam hij bij het Leger des Heils terecht, die hem weer op weg hielpen en opgaven voor het zangprogramma. "Mensen denken misschien: die Ricardo heeft ze misschien niet allemaal op een rijtje, maar dat vind ik juist leuk. Want als ik dan iets gepresteerd heb, dan staan ze allemaal met hun mond vol tanden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ali B benieuwd naar verhalen van deelnemers We Want More

Met de hoofdprijs van 100.000 euro zou hij zijn familie opzoeken in Suriname. En die droom zou zomaar eens in vervulling kunnen gaan, want met zijn bijzondere versie van 'Zij Gelooft In Mij' weet hij de jury én het publiek te raken. "Je klinkt gewoon een beetje als mijn vader", stelt André Hazes na afloop vast. "Ik heb vaak een hekel aan mensen die een nummer van mijn vader zingen. Ik doe het natuurlijk zelf ook want ik ben Hazes, maar heel veel mensen verkloten het. Maar jij bent echt een Surinaamse Hazes."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Davina Michelle eerlijk over wat haar onzeker maakt

De jury van We Want More bestaat uit Ali B, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort, Davina Michelle en André Hazes. De vijf juryleden representeren allemaal verschillende muziekgenres, want in de nieuwe tv-show zijn alle muziekstijlen welkom. En die melden zich dan ook maar al te graag, want de hoofdprijs bedraagt 100.000 euro. De tweede plaats is goed voor een bedrag van 25.000 euro en voor de derde plek ligt 10.000 euro klaar. De winnaars mogen het prijzengeld vrij besteden en zitten niet vast aan een platencontract.

Kijk de aflevering hier terug. We Want More is iedere vrijdagavond om 20:30 uur te zien op SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!