Beeld © NPO

Vader en zoon ruziën om duizenden euro's in Het Familiediner

16 juni 2020 09:42

In 'Het Familiediner' poogt presentator Bert van Leeuwen iedere keer weer de meest heftige familieruzies op te lossen. Vader Henk en zoon Dave hebben al jaren ruzie vanwege een geldbedrag. Henk denkt dat zijn zoon geld gestolen heeft, maar Dave ontkent in alle toonaarden.

"Het gaat om duizenden euro's"

Degene die wil dat het weer goedkomt tussen Henk en Dave is Monique, de vrouw van Dave. Zij heeft namelijk wél contact met haar schoonvader. "Mijn schoenmoeder is in 2003 overleden en ik heb haar beloofd dat mijn schoonvader er niet alleen voor komt te staan." Eerst geeft Monique aan dat het gaat om vijftig euro, die Dave uit het huis van Henk zou hebben meegenomen.

Dave wil de ruzie graag oplossen, maar vader Henk niet: hij laat weten dat het om zesduizend euro gaat. Als Bert bij hem aanbelt, zegt hij resoluut: "Geen interesse." Volgens Dave laat het geheugen van zijn vader hem in de steek. "Hij weet het allemaal niet meer zo goed."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Kijkers Familiediner geschokt door 'in de kou gezet' kind

Vader Henk is zo getergd door de hele situatie dat hij weigert om met zijn zoon aan tafel te gaan. "Hij moet hierheen komen", zegt hij herhaaldelijk. En hij wil het geld dat hij ooit aan zijn zoon heeft geleend terug. "Dat zullen we dan ook maar terug gaan betalen", zegt Dave.

Omdat Henk niet naar het diner toe wil komen, gaat Dave uiteindelijk toch naar zijn vader toe. "We gaan in termijnen het geleende geld terugbetalen", zegt Dave. Daar is Henk ontzettend blij mee. "Daar wil ik je voor bedanken." Maar Monique is het gelukkigst door de opgeloste ruzie. "Dit is echt heel fijn."

De kijkers thuis raakten niet uitgepraat over de ruzie tussen vader en zoon.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers Het Familiediner verbaasd over actie van koppige oma

Het Familiediner bestaat dit jaar twintig jaar. In de video hieronder blikt presentator Bert terug op al die jaren en alle bijbehorende familieruzies.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!