Veronica pakt Johan Derksen niet aan na ractische uitspraken

17 juni 2020 00:29

Veronica gaat Johan Derksen (71) niet aanspreken op de uitspraken die hij maandagavond deed in het programma 'Veronica Inside' over rapper Akwasi. "Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel", laat de zender dinsdag in een korte verklaring weten. Wel beklemtoont Veronica "tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen" te zijn.

"Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel"

De voormalig voetballer hield in de uitzending een monoloog over Akwasi, die tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam een toespraak over het racisme in Nederland hield. Johan stelde Akwasi "een ontzettende vervelende raaskallende rapper" te vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rapper Akwasi 'kan het mentaal even niet meer opbrengen'

De sportjournalist  zei over de Black Lives Matter-protesten dat hij op tv "alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen". Hij en zijn tafelgenoot René van der Gijp kunnen zich niet voorstellen dat het racismeprobleem in Nederland "zo erg is als ze zeggen".

Zij noemden daarna de man die in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet bij de BLM-demonstratie ging staan "een held". Derksen voegde hier vervolgens grappend aan toe: "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geagiteerde Johan Derksen: 'Nu kan Ajax voetballen met publiek'

De mannen van Veronica Inside kregen dinsdag op sociale media veel kritiek over zich heen over deze laatste opmerking. Mensen vragen zich ook af waarom Veronica en Talpa zich niet uitspreken over de Zwarte Pieten-opmerking die veel kijkers als racistisch hebben ervaren.

Het is niet de eerste keer dat het team van analisten van Veronica Inside racisme wordt verweten. Eerder haalde Johan uit naar Sylvana Simons en noemde haar een "hysterisch juffrouwtje dat zo trots als een aapje is".

Na de dood van George Floyd liet menig mode- en beautymerk van zich horen op social media. Dat valt op z'n zachtst gezegd niet bij iedereen in goede aarde.

Modemerken afgestraft na meeliften op Black Lives Matter-beweging

04:27
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen brandt Sylvie Meis tot de grond af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!