Beeld © ANP

Racisme-uitzending levert Veronica Inside kijkcijferrecord op

23 juni 2020 07:55

Veronica Inside is maandag door flink wat meer mensen bekeken dan normaal. De uitzending waarin Johan Derksen in debat ging met advocaat Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta trok liefst 1,7 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Johan en zijn tafelgenoot René van der Gijp stelden in de uitzending van vorige week dat het wel meeviel met het racisme in Nederland. Ze vielen uit tegen rapper Akwasi, die een toespraak hield tijdens het protest op de Dam. Veronica liet een dag later weten Derksen niet aan te spreken op zijn uitlatingen. "Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel", reageerde de zender.

'Veronica moet verantwoording nemen na uitspraak Johan Derksen'

06:20
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Internationals Oranje boycotten Veronica Inside om uitspraken Johan Derksen

Verschillende bedrijven, waaronder Gamma en SNS Bank, lieten weten niet meer rondom het programma te willen adverteren. Oranje-internationals gaven daarnaast aan niet meer geïnterviewd te wilden worden door het programma. De voormalig voetballer gaf eerder tegenover het AD al aan dat hij zijn mening zal blijven verkondigen, tot zijn 'laatste snik'.

Wel gaf hij toe dat hij een verkeerde grap maakte over rapper Akwasi toen er een foto van zwarte piet in beeld kwam en zich hardop afvroeg of dat Akwasi was. "Ja, dat was een verkeerde grap, maar dit werd uitvergroot en werd een grote rel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Twitter barst los door beladen gesprek in Veronica Inside

Kijk de omstreken aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!