Beeld © Veronica Inside 22-06-2020

Natacha Harlequin kijkt tevreden terug op gesprek Veronica Inside

23 juni 2020 09:18

Advocaat Natacha Harlequin kijkt tevreden terug op het racismedebat dat ze maandagavond voerde met Johan Derksen in het programma 'Veronica Inside'. Ze had niet verwacht dat hij met excuses zou komen voor zijn fel bekritiseerde opmerking over Akwasi van vorige week, maar dat was haar intentie ook niet.

"Iedereen mag zijn mening uiten, maar ik probeer te verbinden. Iedereen kan vanuit daar een verdere stap maken"

Einde van Veronica Inside nu dan echt in zicht?

05:20

"Mijn intentie was om mensen met elkaar in gesprek te brengen, mensen te laten nadenken en een debat op gang te brengen en volgens mij is dat gelukt. Mijn missie is geslaagd", zo keek Harlequin dinsdagochtend terug in het NOS Radio 1 Journaal op NPO Radio 1. "Laat ik dan één ding over Johan zeggen: ik heb het idee dat hij erover nadenkt. Dat weet ik bijna zeker."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Johan Derksen: 'Ik bied geen excuses aan en ga niet door het stof'

"Ik ben heel dankbaar dat dit gesprek heeft plaatsgevonden. Je kan zeggen wat je wilt over iedereen die daar aan tafel zit, maar ze hadden ook kunnen zeggen: we hebben het er helemaal niet meer over", ging Natacha verder. "Ik dank dat iedereen er zat en het gesprek is aangegaan. Dus ook Johan, want hij zat er wel. Het is zijn programma. Hij wordt daar geconfronteerd met mindere dingen en met goede dingen. De ene keer gaat hij daar beter op in dan de andere keer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi lacht om boycot voetballers Veronica Inside

De advocaat hoopt nu dat het gesprek zich voortzet in de samenleving. "Of je het nu eens bent met mij of Johan of niet. Er hoeven geen twee kampen te zijn. Iedereen mag zijn mening uiten, maar ik probeer te verbinden. Iedereen kan vanuit daar een verdere stap maken."

Volgens haar is niets doen geen optie meer. "Ik ben geen God, ik weet het niet allemaal beter. Ik kan alleen vanuit mijn ervaringen en mijn perspectief iets zeggen en dan zal er ook echt wel weer iemand komen die daar op zal inhaken. Ik denk dat we het samen moeten doen, zowel wit als zwart en alles er tussenin."

Kijk de aflevering hier terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Racisme-uitzending levert Veronica Inside kijkcijferrecord op

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!