Beeld © ANP

Angela en Humberto boos vanwege optreden Wilfred Genee

23 juni 2020 14:12

Angela de Jong (44) is niet te spreken op de wijze waarop Wilfred Genee (52) 'Veronica Inside' gisteren heeft gepresenteerd. De opiniediva beticht de presentator ervan hypocriet te zijn. Ook Humberto Tan (54) heeft wat aan te merken op het handelen van Wilfred.

"De pijlen waren vooral gericht op Johan"

In haar column in het Algemeen Dagblad haalt Angela hard uit naar Wilfred; ze noemt zijn optreden laf. 'De pijlen waren vooral gericht op Johan. Ook die van Wilfred. Zo zeer zelfs dat je je als kijker afvroeg: als je het allemaal zo goed weet, waarom sprak je al die wijze woorden vorige week dan niet, in plaats van opzichtig te hengelen naar een foute opmerking van Johan bij de foto van een Zwarte Piet in Leeuwarden?' schrijft Angela.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Johan Derksen overweegt te stoppen met Veronica Inside

Humberto is om hele andere redenen boos op Wilfred. Tijdens Veronica Inside gaf Wilfred namelijk aan dat Humberto weigerde om langs te komen in de uitzending. En dat vindt hij niet netjes. 'Waarom zou ik bij VI MOETEN zitten?' vraagt Humberto zich af op Twitter. 'Zou wat zijn als alle redacties iedereen zou noemen die niet kan of wil komen.'

Waar Angela en Humberto zich vooral focussen op Wilfred, focussen andere media zich meer op Johan Derksen. NRC benoemt met name de discussie die Natacha Harlequin en Johan. 'Derksen volhardde in het benoemen van zijn eigen opinies en intenties. Afhankelijk van de empathie die je als kijker voor hem kunt opbrengen, kun je daarvoor verschillende verklaringen kiezen. Maar de eenzaamheid spatte ervan af', schreef NRC-recensent Arjen Fortuin.

Door de uitzending rondom racisme overweegt Johan Derksen te stoppen met Veronica Inside. Dat onthulde Rob Goossens vandaag. Je ziet alles over de uitspraak die Johan  vorige week in het programma deed en het stof dat die deed opwaaien in de video hieronder.

Einde van Veronica Inside nu dan echt in zicht?

05:20

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!