Beeld © ANP

René van der Gijp reageert op VI-rel

23 juni 2020 18:35

De storm rondom het programma 'Veronica Inside' is nog lang niet gaan liggen. Nadat Johan Derksen zich fel uitliet over het verloop van de thema-uitzending rondom racisme, laat nu ook René van der Gijp van zich horen. René laat zich in RTL Boulevard uit over zijn toekomst bij het programma.

René zet grote vraagtekens bij die toekomst. "Het programma zal vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn", zo laat hij weten. Over co-host Wilfred Genee, die ook van Angela de Jong en Humberto Tan de wind van voren kreeg, zegt hij: "We zijn duidelijk klaar met hem en wat ons betreft was gisteren de laatste uitzending."

In RTL Boulevard reageert René uitgebreider. Ook spreekt hij in de uitzending over de eerdere uitspraken van Johan Derksen. Je ziet het nu op RTL 4. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen overweegt te stoppen met Veronica Inside

Johan Derksen en zijn tafelgenoot René van der Gijp stelden in de uitzending van vorige week dat het wel meeviel met het racisme in Nederland. Daarnaast vielen ze flink uit tegen rapper Akwasi, na zijn toesprak op de Dam. Mede door de uitspraken van de heren besloten verschillende adverteerders zich terug te trekken. Ook Oranje-internationals hebben aangegeven het programma niet meer te woord te staan.

In de uitzending ging Johan Derksen in debat met advocaat Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Johan gaf toe dat hij een verkeerde grap maakte over rapper Akwasi toen er een foto van zwarte piet in beeld kwam en zich hardop afvroeg of dat Akwasi was. "Ja, dat was een verkeerde grap, maar dit werd uitvergroot en werd een grote rel." Aan De Telegraaf vertelde Johan dat hij nu ‘goed gaat nadenken’ of hij wel door wil gaan met het programma.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

René van der Gijp geeft sneller dan gedacht het jawoord

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!