Richard Groenendijk Beeld © ANP

Richard Groenendijk maakt debuut als quizmaster

23 juni 2020 16:56

Spelkandidaten die alles denken te weten over een bepaald onderwerp kunnen binnenkort de strijd met elkaar aangaan in 'Hard Spel', de nieuwe kennisquiz van BNNVARA. Cabaretier Richard Groenendijk presenteert het programma.

"Ik heb in mijn carrière al veel dingen gedaan, maar dit wordt mijn debuut als quizmaster"

In de eerste ronde krijgen de kandidaten vragen over een zelfgekozen expertise, zoals bijvoorbeeld Formule 1 of Europese vlinders. Daarna krijgen de deelnemers vragen over het tegenovergestelde van hun specialisme. Nadat er een kandidaat is afgevallen presenteert Richard op geheel eigen wijze zijn eigen ronde met meerkeuzevragen over een onderwerp dat hij heeft bedacht. Tot slot volgt nog een snelle ronde met algemene vragen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Opgewonden' aubergine van Richard Groenendijk maakt heel wat los

Richard zegt in een reactie uit te kijken naar het programma. "Ik heb in mijn carrière al veel dingen gedaan, maar dit wordt mijn debuut als quizmaster. Ik vind het dus best spannend. Het originele format uit Australië is zó leuk. Ik heb er heel veel zin in!"

Het programma is vanaf zaterdag 4 juli iedere week te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Richard Groenendijk overweegt terug de zorg in de gaan

Het programma doet een beetje denken aan Ik weet er alles van dat op RTL 4 te zien is. De opnames van de quiz zijn weer begonnen, maar wel onder strenge voorwaarden. Ruben Nicolai legt in onderstaande video uit wat er allemaal voor aanpassingen zijn doorgevoerd in de studio.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!