Beeld © Getty Images

Cast Riverdale vol verbijstering na valse beschuldigingen

24 juni 2020 05:25

Castleden van de serie 'Riverdale' die dit weekend werden beschuldigd van seksueel misbruik overwegen juridische stappen. De aantijgingen bleken onderdeel van een experiment waarmee iemand wilde bewijzen dat mensen alles geloven dat op social media wordt gedeeld.

"Valse beschuldigingen brengen ongelooflijk veel schade toe aan echte slachtoffers van misbruik"

Zondag verschenen er posts van nieuwe, anonieme accounts met beschuldigingen van misbruik aan het adres van K.J. Apa, Cole Sprouse, Vanessa Morgan en Lili Reinhart. De berichten werden al snel veel gedeeld op social media. Later liet iemand die zichzelf Victoria noemt via de accounts weten dat er niets van waar was. "Zien jullie hoe makkelijk het is om te liegen en geloofd te worden? Vanessa Morgan en K.J. Apa hebben helemaal niks gedaan. Jullie geloven ook alles."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Vier Riverdale-sterren vals beschuldigd van seksueel misbruik

In een reactie laat Lili Reinhart weten dat ze zich niets naarders kon bedenken dan liegen over seksueel misbruik. "Het schaadt de mannen en vrouwen die dapper genoeg zijn om met hun verhaal naar buiten te treden. Dit soort leugens kunnen iemands leven of carrière verknallen."

Cole Sprouse liet weten dat zijn management op zoek gaat naar degene achter de aantijgingen. "Valse beschuldigingen brengen ongelooflijk veel schade toe aan echte slachtoffers van misbruik", zei hij daarbij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Riverdale op de schop na afkeuring van actrice Vanessa Morgan

Hun collega Camila Mendes zei dinsdag in een radiointerview dat ze er niet bij kan dat iemand dit doet. "Je gaat echt zover? Je bent bereid de integriteit van de MeToo-beweging te schaden en de carrière van deze mensen op het spel te zetten, alleen zodat je een punt kunt maken dat mensen dingen makkelijk geloven? Dat is echt de wereld op z'n kop."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!