Beeld © Netflix

Nederlandse Netflix-serie over sekslijnen in de maak

26 juni 2020 10:18

Netflix gaat een Nederlandse serie maken over de telefoonsekslijnen in de jaren tachtig. De serie, 'Dirty Lines', is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig. Het verhaal wordt geschreven door Pieter Bart Korthuis.

"De serie is een rauw portret van het liberale Amsterdam in de late jaren 80"

De serie vertelt het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, ziet Frank zijn kans schoon als de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen. Met hulp van zijn broer en zus en enkele dubieuze investeerders begint hij het eerste telecom-seks bedrijf van Europa. Wat begint als een knullig geïmproviseerd experiment in de garage van hun ouders, ontwikkelt zich in razend tempo tot een miljoenenindustrie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Spin-off Vis A Vis verschijnt bijna op Netflix

Het is nog niet duidelijk wie in de serie gaan spelen en wanneer Dirty Lines te zien zal zijn.

Tesha Crawford, Director International Originals Noord-Europa: "We zijn heel trots om onze nieuwste serie Dirty Lines te mogen aankondigen. Het gaat over jonge ondernemers die een unieke kans in hun leven grijpen. De serie is een rauw portret van het liberale Amsterdam in de late jaren 80, geïnspireerd op het boek van Fred Saueressig. We zijn verheugd om een verrassend verhaal te vertellen dat welbekende elementen uit de geschiedenis van Amsterdam combineert, maar wordt belicht vanuit een invalshoek die nieuw is voor velen. Door samen te werken met Fiction Valley garanderen we het unieke gevoel van toen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix trakteert gebruikers op álle seizoenen 24

De serie wordt gemaakt in samenwerking met Fiction Valley. Annemieke van Vliet, Creative Director en producent bij Fiction Valley: "Dat Fiction Valley het vertrouwen krijgt van Netflix om Dirty Lines te mogen produceren, vind ik een eer. Ik heb de afgelopen periode ervaren hoe het is om met hen te mogen samenwerken en heb veel bewondering voor de drive en de professionaliteit waarmee zij in deze tijd constructief haar blik op de toekomst houdt. Ik verheug me dan ook enorm op onze samenwerking."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!