Veronica Inside Beeld © ANP

Na Veronica Inside-rel vertoont Veronica maandag een andere ramp

26 juni 2020 10:43

Veronica zendt maandagavond in plaats van het programma 'Veronica Inside' de milieurampfilm 'Deepwater Horizon' uit. Dat heeft de zender vrijdag gemeld.

De laatste Veronica Inside van het seizoen is geschrapt omdat de drie tafelheren ruzie hebben. Johan Derksen en René van der Gijp voelen zich onheus bejegend door presentator Wilfred Genee tijdens de uitzending over racisme, afgelopen maandag. In de talkshow gingen de mannen in gesprek met advocaat Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta. Zij probeerden duidelijk te maken waarom sommige opmerkingen van Derksen door mensen als 'racistisch' worden beschouwd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee vertelt zijn waarheid over Veronica Inside-rel

Het gesprek was geïnitieerd nadat er veel kritiek kwam op een opmerking die Derksen een week daarvoor maakte over rapper Akwasi. Derksen suggereerde bij een foto van Zwarte Piet lachend dat dat Akwasi zou zijn. Adverteerders haakten af vanwege deze en eerdere vermeend racistische opmerkingen van Derksen. De spelers van Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal besloten tot een boycot van het programma.

Johan Derksen witheet: 'Genee is een geweldige lul'

Johan Derksen witheet: 'Genee is een geweldige lul'

11:32

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!