Hamilton Beeld © Disney+

Musicalfilm Hamilton eindelijk te zien op Disney+

03 juli 2020 07:46

Streamingdienst DisneyPlus lanceert vrijdagochtend de langverwachte registratie van de hitmusical Hamilton. De verfilming van de uiterst succesvolle Broadwayshow is vanaf 09.00 uur te zien.

Hamilton vertelt het levensverhaal van founding father Alexander Hamilton. De immigrant was de eerste minister van Financiën van de VS en schreef mee aan de grondwet van het land. Componist en schrijver Lin-Manuel Miranda besloot rap- en hip-hopmuziek te gebruiken om zijn verhaal en de ontstaansgeschiedenis van Amerika te bewerken tot musical. Alle hoofdrollen, dus ook van founding fathers als Washington, Jefferson en Madison, worden gespeeld door acteurs van kleur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney+ deelt eerste trailer musical Hamilton

Het stuk won planken vol prijzen en is vanaf de eerste dag doorlopend uitverkocht, zowel op Broadway als in Londen. Regisseur Thomas Kail maakte in juni 2016 opnames van de musical met de oorspronkelijke cast. Hij werkte vier jaar met tussenpozen aan de montage.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lizzie McGuire verschijnt in juli op Disney+

In eerste instantie wilde Disney de filmregistratie volgend jaar in de bioscopen uitbrengen. Maar toen alle theaters waar Hamilton speelde voor onbepaalde tijd moesten sluiten vanwege de pandemie, werd besloten de film te lanceren op streamingdienst DisneyPlus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disneyland Parijs opent binnenkort haar deuren weer

De eerste recensies van de filmregistratie van de hitmusical Hamilton zijn laaiend enthousiast. Volgens de Amerikaanse kritieken heeft regisseur Thomas Kail de energie en de brille van de succesvoorstelling volledig weten te behouden in zijn filmversie. Stage Entertainment werkt momenteel aan een Duitse versie, die begin 2021 in première moet gaan, en wil het stuk binnen een paar jaar in Nederland op de planken brengen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!