Gooische Vrouwen Beeld © Endemol Nederland

Gooische Vrouwen na één seizoen alweer van de buis gehaald

20 juli 2020 13:38

De comeback van Martin (Peter Paul Muller) en Cheryl Morero (Linda de Mol) was slechts van korte duur op de Nederlandse televisie. RTL heeft namelijk besloten de serie 'Gooische Vrouwen' na één seizoen van herhalingen alweer van de buis te halen.

"Britain's Got Talent doet het erg goed op RTL5. Daarom geven we dat programma nu een prominentere plek in onze programmering"

De populaire vrouwenserie moet plaatsmaken voor De Zwakste Schakel van Bridget Maasland. Oorspronkelijk stonden er 42 afleveringen klaar totdat Jinek vanaf medio augustus het stokje weer zou overnemen. Maar nu heeft programmadirecteur Peter van der Vorst toch besloten dat het anders moet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol in bikini op cover: 'Buik in en borst vooruit'

RTL meldt dat de zomer een tijd is waarin we veel experimenteren. Als sommige plannen niet aanslaan, dan wijzigen we die.' De kijkcijfers van Gooische Vrouwen waren 'minder goed'. "Britain's Got Talent doet het erg goed op RTL5. Daarom geven we dat programma nu een prominentere plek in onze programmering."

Donderdag is de laatste aflevering van het eerste seizoen te zien bij RTL, maar niet getreurd: alle buitensporige avonturen van de vrouwen zijn ook te vinden bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Om deze reden wordt Gooische Vrouwen 2 aangepast

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest rondom de Gooische Vrouwen. Scènes uit de film zouden niet meer van deze tijd zijn en werden eruit geknipt. Ook de serie lag onder een vergrootglas, door de verhaallijn met de Aziatische kinderoppas Tippi Wan. Die is, volgens sommigen, veel te stereotyperend. Voor het eerst laat actrice Cystine Carreon zich uit over deze kwestie. En dat doet ze bij ons.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!