Beeld © RTL Boulevard

Deze coach maakt The Voice Senior-jury compleet

21 juli 2020 17:27

Er wordt heel wat geschoven met de coaches van 'The Voice'. Na een aantal cryptische hints vandaag is zojuist bekendgemaakt dat Gerard Joling (60) de nieuwe coach is van 'The Voice Senior'. Hiermee gaat de zanger terug naar het oude honk, want hij was ooit al coach voor het programma, maar dan samen met Gordon (52). Bovendien verklapte Angela Groothuizen (60) het nieuws per ongeluk al op Instagram.

"Nu kun je gelijk zeggen: bam, drukken!"

Gerard Joling laat in een gesprek met RTL Boulevard weten dat hij er ontzettend veel zin in heeft. "Fantastisch om te zien dat ouderen mensen nog steeds te kracht hebben om te gaan zingen." Waar hij eerst nog de krachten bundelde met Gordon, staat hij er nu alleen voor. "Ik denk dat het voor mij makkelijker is om het zonder Gordon te doen, omdat je toch twee meningen hebt en moet overleggen. En nu kun je gelijk zeggen: bam, drukken!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Snelle nieuwe coach bij The Voice Kids

De zanger laat zich het komende seizoen compleet verrassen. "Dat is het allerleukste." 

Natuurlijk hoopt hij op goede zangtalenten, maar een voorkeur voor een genre heeft hij niet. "Het mag van mij van hardrock tot heavy metal of volks en Nederlandstalig. Je moet wel doen waar je goed in bent en dan zitten wij er om te kijken of het goed genoeg is. En of het leuk en origineel is."

Gerard Joling tikte zelf dit jaar de 60 aan en heeft veel respect voor de ouderen die mee doen aan The Voice Senior. "Je gunt het de mensen ook zo, omdat het ongelofelijk dapper is dat je het op die leeftijd nog doet. Soms zie je ook dat mensen al jaren op en bühne staan, maar dat het nooit gelukt is. Die zijn dan wel wat vrijer. En er zijn ook mensen die alleen thuis zingen en voor de gezelligheid en die staan dan ineens voor een volle zaal. De nervositeit maakt het dan lastig, maar daar prikken we ook wel doorheen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine en Marco Borsato keren niet terug in The Voice

De andere coaches van The Voice Senior zijn Frans Bauer, Angela Groothuizen en Ilse DeLange. Waarom de kandidaten voor Gerard als coach moeten kiezen? "Ik heb natuurlijk de meeste platen verkocht", grapt hij. "Dat zegt natuurlijk niet alles, maar daarbij heb ik ook een sloot ervaring. Ik heb heel veel verschillende dingen op muzikaal gebied gedaan."

The Voice Senior gaat 28 augustus van start.

Bekijk vanavond om 18.35 uur op RTL4 het interview met Gerard in RTL Boulevard. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!