Hillary Clinton Beeld © ANP

Dramaserie over Hillary Clinton in de maak, zónder Bill Clinton

23 juli 2020 03:12

Streamingservice Hulu werkt aan een nieuwe serie over Hillary Clinton (72). Het script is gebouwd rond een alternatieve geschiedenis: wat was er met Hillary gebeurd als ze nooit met Bill Clinton (73) was getrouwd?

Volgens Deadline gaat de serie Rodham heten, en hebben de makers aangegeven dat ze willen kijken naar 'feminisme en de vraag waarom dit land zo'n ingewikkelde houding heeft tegenover vrouwen in machtsposities'. Rodham vertelt het verhaal van een ambitieuze jonge vrouw die zich ontplooit in de twintigste eeuw en van idealisme verschuift naar cynisme, en weer terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hillary Clinton over Clinton-affaire: 'Ik was er kapot van'

Hulu bracht eerder dit jaar al docureeks Hillary uit, een serie die de voormalig presidentskandidate maakte met documentairemaakster Nanette Burstein. De vierdelige serie, in Nederland uitgezonden door de NPO, neemt het hele leven van de oud-First Lady door.

Zijzelf, maar ook haar echtgenoot Bill, dochter Chelsea, vrienden, collega's en journalisten kwamen in de serie aan het woord. Bij de dramaserie die nu in ontwikkeling is, is Hillary Clinton niet zelf betrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hillary Clinton steekt Meghan Markle hart onder de riem

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!