Twan Huys Beeld © ANP

Twan Huys wil College Tour nieuw leven inblazen

25 juli 2020 11:29

Twan Huys (56) wil zijn succes 'College Tour' terugbrengen op televisie. De journalist presenteerde het programma, waarin grote namen uit allerlei vakgebieden zich lieten interviewen door studenten, ruim elf jaar. Maar toen hij overstapte naar RTL werd 'College Tour' overgenomen door Matthijs van Nieuwkerk (59). Die stopte er na een seizoen mee; sinds 2019 is het programma niet meer te zien.

"Het programma is zo inspirerend geweest voor een hele generatie studenten - dat krijg ik vaak te horen van studenten die erbij waren"

De presentator is na zijn mislukte Late Night-avontuur weer terug bij de NPO. Dat biedt wellicht mogelijkheden, vertelde hij in een interview op NPO Radio 5. "Ik heb de ambitie om College Tour weer terug op televisie te brengen", meldde hij. "Het programma is zo inspirerend geweest voor een hele generatie studenten - dat krijg ik vaak te horen van studenten die erbij waren. Dat een antwoord van een wereldleider mensen nét dat ene zetje of inzicht heeft gegeven dat ze nodig hadden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twan Huys vindt aandacht voor talkshows op tv absurd

De Limburgse NPO-coryfee is blij dat hij weer interviewprogramma's kan maken waarmee hij de diepte in kan gaan. "Ik vind het heerlijk om Buitenhof weer te mogen doen, met drie gasten in een studio. En ik vind het een eer dat KRO-NCRV mij heeft gevraagd om Sven Kockelmann in de vakantie te mogen vervangen bij 1-op-1."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie Den Haag boos op Twan Huys om uitspraken in Buitenhof

De presentator is na het debacle bij RTL heel erg opgeknapt door te gaan wandelen, waar hij ook een boek over schreef. "Je hebt tijdens het wandelen de mooiste gesprekken", aldus Twan. "Er is veel zuurstof, je bevindt je in een mooie omgeving, je bent ontspannen. Alleen is het soms jammer dat je geen microfoon en camera bij je hebt om alles op te nemen - maar dat is natuurlijk de essentie."

Beau van Erven Dorens en Eva Jinek namen het stokje van hem over:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!