Joey De Bachelorette Beeld © RTL Boulevard

Joey helemaal klaar met Gaby: 'Hoef haar niet meer te spreken'

29 juli 2020 18:30

Het leek zo mooi tussen Joey van Herle (26) en Gaby Blaaser (34), maar helaas gaat 'en ze leefden nog lang en gelukkig' niet op voor de twee tortelduifjes. Eenmaal terug in Nederland waren de Zuid-Afrikaanse vonken nergens meer te bekennen en gaf de bachelorette toe misschien een fout te hebben gemaakt - niet echt wat Joey wilde horen. Wij spraken met de beduusde Limburger.

"Dit komt voor mij over alsof het allemaal één grote grap was"

Ondanks dat hij nog steeds single is, kijkt Joey met veel plezier terug op het avontuur. Volgen de 26-jarige hebben meerdere factoren ervoor gezorgd dat hun liefde geen stand heeft gehouden. De eerste scheurtjes ontstonden bij thuiskomst in Nederland. Omdat Gaby in Amsterdam woont en Joey in Limburg, spraken ze elkaar vooral via WhatsApp of FaceTime. "Het voelde wel een beetje anders, de gevoelens waren al wel bedaard", blikt De Bachelorette-winnaar terug bij RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Bachelorette-keuze Gaby Blaaser viel Rick rauw op zijn dak

Omdat ze ook niet samen in het openbaar gezien mochten worden, ging daten lastig. Terwijl het contact tussen de tortelduifjes langzaam verwaterde, besloten ze na de laatste aflevering hun liefde nog een kans te geven. Dat Gaby tijdens de reünie-aflevering opeens haar liefde verklaarde aan Jordy, kwam voor hem dan ook als een verrassing. Dat ze daarbij hem nog beschuldigde contact te hebben met andere meisjes, was voor hem de druppel. "Ik was echt heel erg verbaasd, want in mijn ogen slaat dat nergens op" geeft hij aan. "Als ze daar problemen mee had gehad, had ze mij als volwassen vrouw van 34 er gewoon op kunnen aanspreken (...) Ik werd behoorlijk voor de bus gegooid."

Volgens Joey voelde het voor hem meer alsof ze een reden aan het zoeken was om hem aan de kant te schuiven: "Ik vond het heel respectloos om het op die manier te vertellen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

De Bachelorette eindigt met enorme plottwist

Na de opnames wilde hij dan ook graag verhaal halen bij zijn ex, maar in verband met de coronamaatregelen werden ze uit elkaar gehouden. Omdat hij toch zijn ei kwijt wilde stuurde hij haar nog een berichtje, maar daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen antwoord op gekregen. Hij is dan ook helemaal klaar met Gaby.

"Ik hoef haar niet meer te spreken. Het is voor mij helemaal over en uit", geeft Joey dan ook aan. "Als je het hele verhaal gaat terugkijken, dan ga je wel twijfelen aan de oprechtheid. En dan heb ik zoiets van: is het allemaal een spel geweest? (...) Het gaat uiteindelijk wel over mijn rug, maar ik sta sterk genoeg in mijn schoenen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom Gaby Blaaser na De Bachelorette Instagram-imago omgooide

Het eerste seizoen van De Bachelorette zie je nu bij Videoland. Hoe Niek over de situatie denkt zie je hieronder:

Louisa Laat Ze Weer Lachen: de waarheid over De Bachelorette-finale

06:20

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!