Ellen DeGeneres Beeld © ANP

Ellen DeGeneres 'kan niet zomaar stoppen' met talkshow

01 augustus 2020 12:26

Ellen DeGeneres (62) zit momenteel in een lastig parket. De Amerikaanse talkshowhost wordt van alle kanten beschuldigd van onder meer het creëren van een ongezonde en nare sfeer op de werkvloer. De enige manier om van het probleem af te komen lijkt te stoppen met haar show, maar zelfs dat is een moeilijke zaak.

"Producent Warner Media heeft honderden miljoenen dollars in deze deal met haar gestoken"

Volgens The Daily Mail heeft Ellen haar producers gezegd dat ze wil stoppen met haar talkshow. "Ze heeft het gevoel dat ze niet meer door kan gaan en de enige manier om haar imago te herstellen is door te show te annuleren", zegt een insider. "De waarheid is dat zij wist wat er achter de schermen gebeurde. Zij is verantwoordelijk. Ze kan iedere denkbare producer de schuld geven, maar uiteindelijk is Ellen de schuldige."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ellen DeGeneres klimt in de pen voor 'excuses' aan personeel

Bronnen van Page Six melden echter dat stoppen met de show niet zomaar kan. "Producent Warner Media heeft honderden miljoenen dollars in deze deal met haar gestoken. Als ze besluiten dat zij eruit moet - waar het waarschijnlijk naar uitziet - krijgen ze een groot probleem. Bovendien zou zij nooit met een beschadigd imago vertrekken."

Het andere probleem volgens de bron is dat er simpelweg geen vervanger is om de Ellen DeGeneres Show te hosten. Ellen heeft nog een contract dat haar verplicht om de dagelijkse talkshow tot en met 2022 te blijven maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen DeGeneres aanwezig in miljoenenvilla tijdens inbraak

Vrijdag heeft Ellen in een memo aan haar personeel zelf gereageerd op de kwestie en haar excuses aangeboden. "Op de eerste dag dat we begonnen heb ik iedereen gezegd dat The Ellen DeGeneres Show een vrolijke, fijne plek moest zijn om te werken. Een plek waar niemand zijn stem verheft en waar iedereen met respect behandeld wordt. Kennelijk is daar iets misgegaan, wat ik heel teleurstellend vind. Dat spijt me enorm. Iedereen die mij kent weet dat ik altijd iets goeds voor ogen heb."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Intern onderzoek bij show Ellen DeGeneres na aantijgingen

"Ik vertrouwde op anderen om de dagelijkse gang van zaken onder controle te houden, maar daar hebben sommigen zich helaas niet aan gehouden. Wat ik vooral heb geleerd de afgelopen tijd is dat mensen die met en voor mij werken, zich naar buiten toe ook namens mij uitspreken. Daar moet een einde aan komen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!