Tim Hofman (2020) Beeld © NPO Op1 04-08-2020

Veel commentaar op 'agressieve interviewer' Tim Hofman bij Op1

04 augustus 2020 08:22

Eind juli nam Tim Hofman (32) het 'Op1'-presentatiestokje over van Sophie Hilbrand (44). Maar na een eerste succesvolle uitzending regent het na gisteravond een stuk minder positieve reacties. Menig kijker ventileert zijn of haar mening over de nieuwe invalkracht op Twitter en de commentaren zijn niet mals.

"Helaas werd hij op een weinig subtiele wijze de mond gesnoerd door Tim Hofman"

De 'agressieve wijze' waarop Tim vragen stelt aan zijn tafelgasten tijdens het corona-item valt niet bij iedereen in de smaak. De kijkers doelen hiermee onder andere op de vraag die hij aan arts-microbioloog Jan Kluytmans stelt. Hij wil tijdens de live-uitzending geen uitspraak doen of de scholen weer open moeten en laat zich onder geen beding een reactie ontlokken. 

"Is dat een goed idee? Moeten alle jongeren weer naar school in september?" vraagt Tim aan Jan. Als hij geen concreet antwoord krijgt, probeert Tim het nog eens. "Laten we hier aan tafel er eens over nadenken. Nee, nee: u bent hier vanavond gekomen. (...) U bent deskundige. Ik heb nu een deskundige tegenover me. Scholen open of niet?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman neemt tijdelijk Op1-stokje over van Sophie Hilbrand

'Tim Hofman, toon meer respect zeg', deelt iemand. 'Ad Visser gaf eindelijk een waardevolle nuancering in de mondkapjesdiscussie. Helaas werd hij op een weinig subtiele wijze de mond gesnoerd door Tim Hofman. Zo hey, wat zakt die knul door het ijs', becommentarieert een ander de presentatiestijl van Tim. Dat je niet alle 1,2 miljoen kijkers tevreden kunt houden, blijkt wel uit de volgende tweets. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carrièreswitch voor Tim Hofman

Het is even zoeken tussen al het negatieve woordengeweld, maar een enkeling komt toch op voor de Op1-invalkracht via social media. 

Tim Hofman heeft zelf (nog) niet gereageerd op de negatieve commentaren. Wel deelt hij via Instagram Stories dat hij volgende week maandag weer van de partij is bij Op1.

Bekijk hier de uitzending van Op1 terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!