Jan Smit Beeld © William Rutten

Jan Smit vervangt Lil’ Kleine in The voice of Holland

7 augustus 2020 18:35

Langzaam maar zeker worden de befaamde rode stoelen van 'The voice of Holland' weer gevuld. Eerder werd al bekendgemaakt dat rapper Snelle (24) de plek van Marco Borsato (53) inneemt in 'The Voice Kids', maar nu is ook de stoel van rapper Lil' Kleine (25) weer bezet. RTL Boulevard mag bekendmaken dat niemand minder dan Jan Smit (34) volgend seizoen te zien zal zijn als coach in het nieuwe seizoen van 'The voice of Holland'.

"Ik hoop dat ik met mijn ervaring zowel talenten als artiesten die al enige tijd op weg zijn, een podium kan bieden"

Jan Smit geen contact gehad met Lil' Kleine over The Voice

02:06

Na twee spraakmakende seizoenen houdt rapper Lil' Kleine het voor gezien en stopt zijn Voice-avontuur. Gelukkig is er een waardige vervanger gevonden in de Volendamse zanger Jan Smit. Het wordt zijn eerste grote klus sinds het Eurovisiesongfestival en zijn heftige burn-out.

"Ik heb groot nieuws, want ik ben de nieuwe coach van The Voice of Holland. Toen ze mij vroegen, zei ik volmondig: ja. Ik denk en hoop dat ik met mijn ervaring zowel talenten als artiesten die al enige tijd op weg zijn, een podium kan bieden en kan ondersteunen", zo vertelt de zanger aan RTL Boulevard. Naast Jan Smit zullen ook Ali B, Anouk en Waylon weer te zien zijn in The voice of Holland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Snelle reageert op nieuw rol als Voice Kids-coach

Peter van der Vorst laat in het persbericht weten Jan te hebben gekozen omdat 'hij zijn sporen in de muziekindustrie ruimschoots heeft verdiend' én omdat hij een genre vertegenwoordigt dat nog miste in The voice of Holland. "Jan heeft in zijn carrière talloze (zelfgeschreven) hits gehad en weet als geen ander wat de valkuilen zijn voor een beginnend artiest. Zijn brede kennis en ervaring maken hem tot een ‘geducht tegenstander’ van de andere coaches", aldus Peter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

10 jaar The Voice: 10x de beste en meest memorabele audities

Er is na het laatste seizoen een heuse stoelendans ontstaan. Marco Borsato en Anouk zullen niet langer als coach te zien zijn in de kinderversie van The Voice, maar in plaats daarvan zullen MC Snelle en Ilse DeLange de kids gaan coachen. Ook bij The Voice Senior is een nieuwe coach aangetrokken. Niemand minder dan Gerard Joling zal zijn expertise delen met de talenten en vervangt hiermee Marco Borsato. Het laatste seizoen was om meerdere redenen spraakmakend, hieronder zie je er alles over.

Stoelendans bij The Voice: wat is er écht aan de hand?

02:34

 

Het elfde seizoen van The voice of Holland is dit najaar te zien bij RTL 4

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!