André van Duin Beeld © ANP

André van Duin draait er niet omheen in Heel Holland Bakt Kids

07 augustus 2020 15:23

André van Duin neemt geen andere rol aan in 'Heel Holland Bakt Kids'. Binnenkort starten de opnames van de kinderversie van het populaire bakprogramma en de 73-jarige is niet van plan de koters anders te behandelen dan hun volwassen voorgangers. "Ik ga het precies hetzelfde doen", vertelt de presentator in gesprek met 'NU.nl'.

"Ze worden niet anders behandeld, omdat het jonge kandidaten zijn. De kinderen willen voor vol worden aangezien"

"Het is inhoudelijk niet anders dan de 'gewone' Heel Holland Bakt", vertelt André, die binnenkort begint aan de eerste opnamedag. Volgens de komiek hebben zo'n vijfhonderd kinderen tussen de 9 en 12 jaar zich aangemeld in de hoop er met de gewilde bokaal vandoor te gaan. "De kinderen worden serieus benaderd en beoordeeld. Ze worden niet anders behandeld, omdat het jonge kandidaten zijn, de kinderen willen voor vol worden aangezien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin blijft het liefst 'gewoon' in Nederland

De wedstrijd is bedoeld voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud. Ze hoeven niet alleen de tent in, maar doen dat onder begeleiding van een volwassene. Ouders, een broer, zus of een vriend van de familie. Wegens de coronamaatregelen wordt het programma wel een tikkeltje aangepast, zo zei MAX-baas Jan Slagter eerder tegenover het AD. "We wilden grootouders met hun kleinkinderen laten bakken, maar door de huidige situatie is dat niet haalbaar. Vaders of moeders mogen wel bij hun kinderen staan, dus gaan we voor die combinatie."

Ook laat André in het interview weten dat de tent groter is gemaakt, zodat de cameraploeg meer dan genoeg ruimte heeft. "Dingen als een gesprekje, proeven en samen in de oven kijken gaat niet meer zoals eerst. We gaan het zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin herdenkt echtgenoot halfjaar na overlijden

Heel Holland Bakt heeft er inmiddels al zeven seizoen zoete broodjes bakken opzitten. Hoe is het nu met de winnaars? We blikten terug met de winnaars en met André van Duin zelf:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!