Jack Spijkerman Beeld © ANP

Jack Spijkerman roept op tot boycot TV-Toppers: 'Ben genaaid'

07 augustus 2020 20:12

Jack Spijkerman (71) roept op om morgen niet naar het programma 'TV-Toppers' te kijken. Volgens de presentator heeft de redactie van het programma van Anita Witzier (58) hem onder valse beloften opgetrommeld. 

"Ik doe dit niet gauw, maar in dit geval adviseer ik de mensen er absoluut niet voor thuis te blijven"

In TV-Toppers haalt Anita samen met twee BN'ers herinneringen op aan de hand van hun favoriete tv-fragmenten. Jack is aanstaande zaterdag te gast, maar is niet te spreken over zijn deelname. "Ik voel me echt belazerd", zegt hij in een interview met het AD. "TV-Toppers bleek het zoveelste niks-aan-de-hand-programma, met een fragmentje hier, een fragmentje daar, afgewisseld met brave praatjes. Ik doe dit niet gauw, maar in dit geval adviseer ik de mensen er absoluut niet voor thuis te blijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jack Spijkerman vindt afscheid tv niet erg

Jack voelt zich genaaid. "Ik ben onder heel andere voorwendselen overgehaald om aan dit programma mee te werken", gaat hij boos verder. "Nu zeg ik bijna overal nee tegen, maar praten over televisiefragmenten vind ik wel leuk. Ik erger me rot aan de leegheid op televisie, aan liefdeloosheid, gebrek aan creativiteit. Aan Chateau Meiland, waar 1,4 miljoen kijken naar drie mensen die een uur lang aan een kasteelmuur krabben. Aan de saaiheid bij talkshows als Op1. Het is net radio, je kunt er prima de krant bij lezen (...) Over dat soort onderwerpen wilde ik wel praten, een van mijn fragmenten was dan ook dat stukje uit Chateau Meiland.”

Volgens het Kopspijkers-icoon was het programma één grote aanfluiting en werd zijn mening niet gewaardeerd: "Tijdens de opnames bleef Anita maar zeggen: Jack, op nummer zoveel heb je dat en dat fragment gezet (...) Dit is niet mijn top-5, dit zijn vijf fragmenten die ik heb uitgezocht om over televisie en televisie maken te praten. Als je me om mijn top-5 had gevraagd, dan had ik voor het EK voetbal in 1988 of Koot en Bie gekozen."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Jack Spijkerman reageert op succes Kopspijkers

Volgens de 71-jarige was de sfeer tijdens de opnames ook grimmig. “Na dat televisiefragment van Chateau Meiland raakte ik in een leuke, grappige discussie met Richard Groenendijk verzeild. Die kapte Anita af. Ze zei: ‘Jongens, laten we het gezellig houden, het is hier geen discussieprogramma.’ Toen viel ik echt van mijn stoel en dacht: ik zit nu dus zelf in het type programma waar ik me zo aan erger. Ik voel me echt ­belazerd", raast hij door.

KRO-NCRV laat in een reactie aan AD weten hem van tevoren te hebben ingelicht over het programma. "Tevens hebben we Jack voorgesteld om een eerdere opname te bekijken zodat hij wist aan welk programma hij mee ging doen. Dat vond hij niet nodig. Ook zijn we uitgebreid in gesprek geweest over zijn favoriete fragmenten. Zijn keuze hebben we uiteraard gerespecteerd", laat een woordvoerder weten. Onzin, volgens Jack: "Er waren nog geen opnames geweest toen ik werd benaderd, dus er was nog niets te zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anita Witzier sliep tijdlang met Rutger Hauer op bijzondere plek

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!