Jack Spijkerman Beeld © ANP

Boycot Jack Spijkerman zorgt voor minder kijkers TV-toppers

09 augustus 2020 08:53

646.000 mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de uitzending van 'TV-Toppers' op NPO1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. In de uitzending waren Jack Spijkerman (71) en Stefano Keizers (32) te gast.

Opvallend genoeg had Jack vooraf opgeroepen om vooral niet naar de uitzending te kijken. "TV-Toppers bleek het zoveelste niks-aan-de-handprogramma, met een fragmentje hier, een fragmentje daar, afgewisseld met brave praatjes. Ik doe dit niet gauw, maar nu adviseer ik de mensen er absoluut niet voor thuis te blijven", aldus de presentator, die liet weten zich belazerd te voelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jack Spijkerman roept op tot boycot TV-Toppers: 'Ben genaaid'

De aflevering met Jack Spijkerman scoorde na de oproep inderdaad wat minder goed dan de afgelopen weken. Vorige week keken er nog 707.000 mensen, en de week daarvoor trok het programma 957.000 kijkers.

Vermoedelijk hadden de lage kijkcijfers ook te maken met het warme zomerweer. Het enige programma dat zaterdag meer dan een miljoen kijkers trok, was het NOS Journaal van 20.00 uur met 1,4 miljoen kijkers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jack Spijkerman vindt afscheid tv niet erg

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!