Beeld © ANP

Lies Visschedijk speelt hoofdrol in nieuwe EO-serie

12 augustus 2020 09:59

Lies Visschedijk speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie 'Het a-woord' van de EO. De serie is vanaf 21 september te zien op NPO 1, maakte de omroep woensdag bekend.

"Ik denk dat je een leuker en mooier persoon wordt als je omgaat met iemand waar je weinig van begrijpt maar die je wel wil snappen"

In de serie speelt de Soof-actrice samen met Guy Clemens de ouders van de 6-jarige Sam, die autistisch is. Het a-woord is gebaseerd op de Israëlische serie Yellow Peppers. Bij de totstandkoming van de Nederlandse serie spraken de makers met ervaringsdeskundigen om de serie door te vertalen naar de specifieke Nederlandse situatie. Ook in andere landen verschenen eigen versies.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lies Visschedijk hoeft niet een 'geil buurmeisje' te spelen

Lies vindt het een bijzonder project. "Dat je zo verschillend bent en dat je soms zo weinig van elkaar begrijpt, is ook een bron van inspiratie. Het leert je om ook op een andere manier naar het leven te kijken. Ik denk dat je een leuker en mooier persoon wordt als je omgaat met iemand waar je weinig van begrijpt maar die je wel wil snappen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!