Fresh Prince of Bel-Air Beeld © Getty Images

Fresh Prince of Bel-Air krijgt reboot, maar in totaal andere vorm

12 augustus 2020 11:35

Will Smith (51) wist in de jaren '90 furore te maken met de populaire sitcom 'Fresh Prince of Bel-Air'. Ruim 24 jaar na de laatste aflevering zal de reeks nu terugkeren, maar de lach is er wel af. De sitcom wordt namelijk omgedoopt tot dramaserie.

Het idee van een dramatischer variant van de populaire sitcom komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vorig jaar bracht regisseur en fan van het eerste uur Morgan Cooper een nep trailer uit die in korte tijd viral is gegaan. In deze video is te zien hoe de originele serie ook als dramaserie te zien had kunnen zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fresh Prince-cast huilt tijdens herdenking ‘uncle Phil’

De video is inmiddels meer dan vijf miljoen keer bekeken en ook Will Smith kreeg de video onder ogen te zien. Inmiddels werkt Morgan Cooper aan een nieuwe reeks met deze invalshoek, samen met de originele Fresh Prince Will Smith. De acteur zal ditmaal niet te zien zijn in de reeks, maar werkt wel mee als uitvoerend producent. Ook de makers van de jaren '90 sitcom werken mee aan dit project.

Wanneer en waar de serie te zien zal zijn is nog niet bekend. Momenteel worden er verschillende gesprekken gevoerd met streamingdiensten zoals HBO Max en Peacock, de dienst van NBC die ook de eerste serie uitzond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith brengt Fresh Prince of Bel Air-kledinglijn op de markt

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!