Drag Race Holland Beeld © Videoland

RuPaul vraagt déze presentator als host van Drag Race Holland

14 augustus 2020 12:00

Het populaire Amerikaanse televisieprogramma 'RuPaul's Drag Race' krijgt binnenkort een Nederlandse versie. De serie krijgt onder de noemer 'Drag Race Holland' een plek op Videoland, maar wie wordt toch de presentator van de serie? Dat is zojuist bekendgemaakt.

"Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik Drag Race Holland mag presenteren met de zegen van RuPaul"

Niemand minder dan Fred van Leer is door RuPaul herself gevraagd om de Nederlandse versie van de populaire Drag Race te presenteren. Een absolute eer, dus over het antwoord hoefde Fred niet lang na te denken. "Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik Drag Race Holland mag presenteren met de zegen van RuPaul. Wat een droom", vertelt Fred.

"Dit programma is alles waar ik in geloof en voor sta. Het draait om charisma, uniciteit, lef en talent en ik verheug me nu al enorm op alle fantastische creaties die we van de queens gaan zien op de runway, de lip sync battles en alle uitdagingen die we voor ze bedacht hebben. Tegen de queens wil ik alvast zeggen: "You’d better work bitch! Good luck and don’t fuck it up!'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mayday over Drag Race Holland: 'Laten zien dat het kunst is'

Drag Race Holland is een afvalrace waar tien drag queens acht weken lang tegen elkaar strijden. Door middel van de meest diverse uitdagingen en runway shows laten ze zien wat zij in huis hebben. Ze hebben maar één doel voor ogen: gekroond worden tot de eerste Nederlandse Drag Race Superstar.

Iedere week nemen de twee queens die het minst hebben gepresenteerd het tegen elkaar op in een legendarische lip sync battle. Wie wint: "Shantay you stay!", wie verliest: “Sashay away!”. Ze worden naast Fred van Leer beoordeeld door een jury die, net zoals de deelnemende drag queens, op een later moment bekend worden gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RuPaul's Drag Race krijgt Nederlandse versie bij Videoland

Vanaf vrijdag 18 september presenteert Fred acht weken lang Drag Race Holland bij Videoland waar tien van de meest glamoureuze Nederlandse drag queens met elkaar de strijd aangaan om te bepalen wie gekroond wordt tot de eerste Nederlandse Drag Race Superstar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!