Beeld © ANP

Anouk wil extra coronamaatregelen in nieuw seizoen TVOH

14 augustus 2020 15:58

Het nieuwe seizoen van ‘The voice of Holland’ moet nog beginnen, maar coach Anouk is nu al in overleg over extra coronamaatregelen. De 45-jarige zangeres wil vanwege haar astma koste wat het kost een besmetting met het coronavirus voorkomen. Daarom heeft ze aangegeven dat ze prima in de rode stoel wil plaatsnemen, maar dan moeten er wel dingen veranderen. Dit bevestigt RTL na berichtgeving van 'De Telegraaf' aan RTL Boulevard.

"Wel zijn we met haar aan het onderzoeken hoe ze op een voor haar veilige manier invulling kan geven aan het coachschap"

Een woordvoerder van RTL bevestigt dat ze alles op alles zetten om de wensen van Anouk te respecteren. "Anouk gaat zeker te zien zijn", belooft de woordvoerder. "Wel zijn we met haar aan het onderzoeken hoe ze op een voor haar veilige manier invulling kan geven aan het coachschap."

RTL en Anouks management laten weten dat het overleg 'prettig' verloopt. De zangeres en de zender zouden overwegen om een glazen cabine neer te zetten. Dat lijkt enorm op hoe 'viroloog' Ton Kas momenteel te zien is in het satirische programma Zomerpromenade

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela Groothuizen reageert op The Voice Senior-blunder

RTL bevestigt dat dit één van de opties is, maar dat er ook aan andere dingen wordt gedacht. The voice of Holland is niet het enige programma waarbij wordt nagedacht hoe de coronamaatregelen nageleefd kunnen worden. "Bij de meeste programma’s betekent dat minder publiek en dat in principe alleen personen uit hetzelfde huishouden naast elkaar mogen zitten. Dit geldt ook voor The Voice."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk prijst 'zorgzame' vriend Dominique de hemel in

Toen het coronavirus in maart officieel als pandemie werd bestempeld, sloeg de schrik Anouk om het hart. Op dat moment was ze in Marokko en kon ze niet terug naar Nederland. De zangeres was daar om te werken aan nieuwe muziek, maar de reis van vier dagen werd ineens wel heel lang.

‘Ik zit in een megagroot resort, waar heel veel kamers zijn. Ik ben de enige die over is. Alles is dicht, de restaurants, de sportruimte, alle openbare ruimtes zijn gesloten’, zo beschreef Anouk het destijds op haar Instagram.

'Corona is voor zangeres Anouk levensgevaarlijk'

03:10

De zangeres heeft last van astma en tijdens haar verblijf in Marokko, raakten haar ‘puffers’ op. Gelukkig wist collega Ali B haar uit de brand te helpen. Door deze astma is Anouk een stuk voorzichtiger als het gaat om haar gezondheid. Het risico dat ze in het vliegtuig besmet zou raken met het virus, wat ernstige gevolgen zou kunnen hebben, durfde ze niet te nemen en een privéjet zat er ook niet in. “Zo makkelijk gaat dat niet natuurlijk”, vertelde ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk angstig door versoepelingen: 'Weer in zelfquarantaine'

Uiteindelijk wist Anouk eind april weer naar Nederland terug te keren tot grote verrassing van haar vriend en kinderen. Maar eenmaal thuis besloot ze ook de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Zo hield ze haar kinderen thuis van school.

Daarnaast ging ze eind mei wederom in zelfquarantaine. Hierdoor miste ze de finale van The Voice Kids. De coach was via een videoverbinding aanwezig, wat de finale een andere dimensie gaf.

Ali B en Anouk kibbelen ook op afstand met elkaar

00:33

Het nieuwe seizoen van The voice of Holland is dit najaar te zien op RTL4, hopelijk met Anouk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!