Eva Jinek Beeld © William Rutten

Talkshow-koningin Eva Jinek terug op de late avond

17 augustus 2020 18:09

Aan Eva Jinek (42) wederom de eer om de late avond bij RTL te verdedigen. Na drie maanden afwezigheid keert de presentatrice terug met 'Jinek'.

"Ik wil nog steeds winnen. Dat gaat nooit veranderen"

Beau van Erven Dorens stond een tijdje aan het roer, maar daarna bleef het stil op het tijdslot. Nu is het weer aan Eva om het gesprek van de dag naar miljoenen huiskamers te brengen. De talkshow-koningin trapt vanavond af met Leonie ter Braak, Marcel van Roosmalen en Tijl Beckand, die alvast vooruitblikken op het aankomende tv-seizoen. Daarnaast is politiechef Paul van Musscher er om over de rellen in de Schilderswijk te vertellen, reageert Henk Krol op de laatste beschuldigingen en duikt politiek commentator Wouter de Winther in het laatste corona-nieuws.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens ziet samenwerking Eva Jinek niet gebeuren

Tegenover NU.nl gaf Eva eerder aan haar talkshow gemist te hebben. "Als het aan mij ligt, werk ik twaalf maanden per jaar", vertelde ze in een interview. De  gezonde strijd met Op1 is er ook nog altijd: "Ik wil nog steeds winnen. Dat gaat nooit veranderen. In de drie maanden dat ik vrij was ben ik ook niet verander", licht ze toe. "Ik denk dat ongelofelijk veel mensen gaan voor een 10 op hun werk (...) Het verschil is alleen dat heel veel mensen het bij mij zien. Dus daar zit een meekijkfactor in, waardoor ik nooit kan denken: ik merk wel wat er vandaag gebeurt."

De presentatrice staat dan ook te springen om weer aan de slag te mogen, al is het in een lege studio. Want Eva ziet een uitzending met publiek voorlopig niet gebeuren. "Ik zou dat risico niet nemen, de mensen die aan tafel zitten, werken vaak ook in ziekenhuizen en hebben een belangrijke rol. Dat is te gevaarlijk nu, dat vind ik het niet waard."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek onthult of ze het DWDD-stokje had willen overnemen

Jinek is iedere werkdag om 22.05 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!