Beeld © RTL/Martijn van Gelder

'Zowel Expeditie Robinson als Temptation Island uitgesteld'

18 augustus 2020 14:11

Hoewel we hoopten dat er op één of andere manier een coronaproof versie kon worden bedacht voor 'Expeditie Robinson' en 'Temptation Island', lijkt het er nu toch sterk op dat we beide programma's een jaartje moeten missen. Volgens het Vlaamse 'HLN' is er dit jaar geen kandidatenoproep geweest. Een woordvoerster van het Vlaamse 'SBS' bevestigt het nieuws, maar hoe zit het precies met de Nederlandse versie? RTL reageert.

"Het klopt dat er dit jaar geen opnames plaatsvinden voor de tv-versie van Temptation Island"

Volgens de Vlaamse site moeten de fans van zowel het overlevingsprogramma als liefhebbers van de ultieme relatietest een jaartje vol zien te houden. "In het voorjaar van 2021 zullen er ook geen nieuwe seizoenen te zien zijn", zo luidt een verklaring.

RTL laat het volgende weten aan RTL Boulevard. "Het klopt dat er dit jaar geen opnames plaatsvinden voor de tv-versie van Temptation Island. Een belangrijke reden hiervoor is dat het voor nu niet goed genoeg voelt om helemaal naar Thailand af te reizen en daar in totaal vier weken lang te blijven. De Videoland Only versie van Temptation Island zal volgende maand wel worden opgenomen in Italië. Deze wordt dit najaar verwacht op het platform. Uiteraard blijft dit altijd onder voorbehoud van eventuele veranderende RIVM-maatregelen en mogelijkheden om af te reizen vanwege COVID-19. We houden dit nauwlettend in de gaten, de gezondheid van cast en crew staat voorop. Voor Expeditie Robinson hebben wij al eerder bekendgemaakt dat de opnames helaas tot nader order zijn uitgesteld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zieke Milou uit Temptation Island geeft gezondheidsupdate

Maar voor de echte reality-fans is er geen reden tot paniek. Het tweede seizoen van Love Island staat namelijk op het punt van beginnen. Ook wordt er hard gewerkt aan nieuwe versie van Big Brother. Beide programma's zullen dagelijks te zien zijn. Gelukkig blijft er dus keuze genoeg over.

Expeditie Robinson keert voorlopig niet terug

04:57
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze Temptation Island-koppels bezegelden hun liefde met een baby

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!