Guus Meeuwis Beeld © Roy Beusker

Guus Meeuwis niet langer te zien in nieuw seizoen Ik hou van Holland

19 augustus 2020 10:33

De spelshow 'Ik hou van Holland' komt weer terug op tv, maar zonder teamcaptain Guus Meeuwis (48). De zanger, die sinds 2011 onderdeel was van het programma, had andere activiteiten gepland en daarom is besloten dat hij ermee stopt. Leo Alkemade volgt hem op, maakte SBS6 woensdag bekend.

"Het is jammer maar mijn eerste grote liefde blijft toch de muziek"

"Het is jammer maar mijn eerste grote liefde blijft toch de muziek, die zal altijd voorrang krijgen. Elke opnamedag met Jeroen en Linda was een feestje, ik heb er vriendschappen aan overgehouden en ik heb diep respect voor de geoliede machine achter de schermen", zegt Meeuwis. Hij is erg blij met zijn opvolger. "Ik ben erg verheugd dat Leo mijn plek overneemt, hij is niet alleen een goede vriend maar ook één van de grappigste mensen die ik ken. Ik weet zeker dat hij het goed gaat doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus Meeuwis genoot van eerste optreden sinds maanden

Leo Alkemade vindt het een grote eer dat hij het stokje mag overnemen. "Geen gemakkelijke opgave, wel een hele hele leuke!"

Vanwege de coronamaatregelen zien de uitzendingen er iets anders uit. Zo staan er aan elke desk twee gasten, in plaats van drie. Bij de opnames is geen publiek aanwezig, maar elk team mag één huishouden uitnodigen als aanmoedigers. Orgel Joke zal de nummers voor de muziekvragen vertolken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis woest na vergelijking met Linda de Mol

Vanaf zaterdag 29 augustus is Ik hou van Holland weer te zien op SBS 6. Het is het tweede seizoen dat op de zender te zien is. Het programma verhuisde met presentatrice Linda de Mol van RTL mee naar Talpa. Alles over deze overstap zie je hieronder.

Linda de Mol vindt 'strijd' tussen RTL en SBS lastig

00:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!