Rik van de Westelaken Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Kandidaten WIDM betrapt door Nederlands stel tijdens opnames

27 augustus 2020 18:28

Oud-kandidaten van 'Wie is de Mol?' gaan vanaf zaterdag 5 september weer acht afleveringen lang op zoek naar de saboteur. Wie er precies een tweede kans hebben gekregen is (nog) niet bekend, maar presentator Rik van de Westelaken (49) verklapt in de podcast 'Trust Nobody' dat het 'gedroomde kandidaten' zijn.

"Dit zijn mensen die alle reserves hebben laten varen en alle voorbereidingen van de vorige keer gebruiken om nu te gaan knallen"

Begin dit jaar werd het twintigste seizoen uitgezonden en werd een speciale extra reeks vanwege het jubileum aangekondigd. De opnames daarvan vonden al voor de coronacrisis plaats, maar toch werd de presentator op straat regelmatig in paniek aangesproken. Rik vertelt in de podcast: "Toen kwam de lockdown en dachten mensen: wacht even, ze hebben een extra seizoen aangekondigd, maar dat kan natuurlijk niet doorgaan (...) En ik had zoiets van: jongens, no worries. Het gaat er komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Molloten weten het zeker: dit zijn de kandidaten van WIDM

Niet zo gek dat fans met hun handen in het haar zaten, want normaal gesproken vinden de opnames van WIDM in mei plaats. Voor het jubileumseizoen vertrokken cast en crew al in het najaar van 2019 naar Italië. Volgens Rik is het veel leuker om de kijker te verrassen, maar dat betekent wel dat ze wellicht aankomend seizoen in de knoei komen. Nu alle landen nog altijd op oranje staan, is het onmogelijk om een nieuw seizoen van het populaire programma op te nemen. Toch is er volgens Rik nooit getwijfeld om de opnames 'op te sparen'. "Het was bedoeld als extra seizoen en we doen het ook als extra seizoen. Daar moeten we het maar even mee doen", aldus de presentator.

Dat ze deze keer dicht bij huis bleven vond Rik nog best wel een dingetje. Zeker omdat ze filmden in Toscane, een plek die erg geliefd is onder Nederlanders. Volgens de oud-kandidaat zijn ze er dan ook niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. "We zijn betrapt door één Nederlands stel", biecht hij op. "Die mensen hebben ons gezien en dan gebeurt wat er altijd gebeurt: dat we die mensen in het complot betrekken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Minder leuk nieuws over nieuw seizoen Wie is de Mol?

De kandidaten blijven nog tot de start van het programma geheim, maar volgens Rik leggen de deelnemers dit seizoen de lat extra hoog. Iets wat ze ook kunnen doen, aangezien ze het allemaal al een keertje hebben meegemaakt. "Het was een totaal ander seizoen", licht Rik een tipje van de sluier op. "Er staan een aantal mensen die énorm ervaren zijn, die énorm gedreven zijn en absoluut deze tweede kans om mee te doen ten volle willen benutten - ook omdat ze weten dat ze nooit meer zo’n kans krijgen (...) Dit zijn mensen die alle reserves hebben laten varen en alle voorbereidingen van de vorige keer gebruiken om nu te gaan knallen."

De Mol krijgt het dan ook extra zwaar, het is zelfs bijna niet te doen volgens Rik - die de Mol meerdere keren in actie heeft gezien tijdens het draaien. Rik: "Je hebt te maken met allemaal verschillende mensen die allemaal hun eigen ervaringen hebben en gezien hebben hoe rookgordijnen zijn opgeworpen, of ze misschien zelf wel hebben opgeworpen. Dus je hebt met zoveel handicaps te maken dat de Mol echt van goede huize moest komen om dit seizoen te doorstaan."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Wijzen eerste WIDM-hints op terugkeer Ron Boszhard?

Het jubileumseizoen telt dit jaar acht afleveringen, maar hoe deze precies verlopen laat Rik nog even in het midden. Ook onthult hij dat er dit jaar iets plaatsvindt wat in de geschiedenis van WIDM nog nooit is voorgekomen. Het gebeurt volgens hem niet meteen in het begin, maar volgens de presentator gaan we gaandeweg zien dat de kandidaten (en wij) te maken krijgen met een verrassing...

Het jubileumseizoen van Wie is de Mol? zie je vanaf zaterdag 5 september om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. Luister de podcast hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!