Astrid Kersseboom Beeld © De Slimste Mens KRO-NCRV 28-08-2020

Slimste Mens-winnaar Astrid hoe ze de spannende finale won

28 augustus 2020 23:24

NOS-nieuwslezer Astrid Kersseboom (54) mag zich sinds vrijdag De slimste mens noemen, nadat ze in de finale vrijdagavond haar mede-finalisten, operazangeres Francis van Broekhuizen (45) en sportverslaggever Jeroen Grueter (51) versloeg. De kersverse winnares vertelt bij 'Shownieuw's hoe het was om deel te nemen aan de populaire spelshow.

"Als je meedoet, wil je winnen, maar tegen zulke goede tegenstanders is het ook niet erg om van te verliezen"

"Ja, geweldig natuurlijk! Je mag één keer meedoen, maar daarna nooit meer. Dus als je die verknalt, dan heb je 'm voor altijd verknald," begint Astrid.

De nieuwslezeres vertelt dat ze bij breaking news heel rustig wordt, maar toch vond ze het wel spannend om de finale te spelen. "De finale was natuurlijk hartstikke spannend, dus tegelijkertijd dacht ik ook ‘Nou ja, de finale halen, dat is al zo’n prestatie’. Tuurlijk, als je meedoet, wil je winnen, maar tegen zulke goede tegenstanders is het ook niet erg om van te verliezen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Astrid Kersseboom wint als derde vrouw De Slimste Mens

Voor toekomstige deelnemers heeft Astrid nog het nodige advies klaar. "Nooit in paniek raken. Met 30 seconden moet je de tegenstander zien weg te spelen, anders speelt de tegenstander jou weg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas boos op De Slimste Mens-kandidaten

Monica Geuze deed dit seizoen ook mee, maar kreeg flink wat kritiek te verduren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!