Chris Zegers 3 op Reis Beeld © BNNVARA

Chris Zegers: ook in eigen land kan je mooi op reis

30 augustus 2020 07:36

Het nieuwe seizoen van '3 op Reis' gaat weer van start, maar vanwege het coronavirus gaat het er iets anders uitzien dan gepland. "Het is uit nood geboren, maar we pakken de kans om alsnog mensen te inspireren dat reizen kan", vertelt presentator Chris Zegers (49) aan het 'ANP'. Hij en de drie andere presentatoren blijven allemaal in de buurt van Nederland.

"We wilden niet ver weg, want dat zou onverantwoordelijk en te onzeker zijn"

"We wilden niet ver weg, want dat zou onverantwoordelijk en te onzeker zijn. Dus we gingen nadenken over ideeën", vertelt Chris. Daarom besloten de makers van het programma in vier roadtrips met ieder een windrichting als kompas, vanuit hun woonplaats Amsterdam, Europa in te trekken: Chris naar het oosten, Nienke naar het noorden, Jennifer naar het zuiden en Maurice naar het westen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Storm: 'Spijt van presenteren 3 op Reis'

Chris rijdt met de elektrische auto via Nijmegen en Zwolle naar Duitsland. "Ik kan je vertellen: de zonsopgang op het Sallandse veld is net zo speciaal als die in Nieuw-Zeeland. En je hebt daar geen jetlag", vertelt hij lachend. Toch hoopt de 49-jarige presentator wel ooit weer een verre reis te kunnen maken. "Je komt nu minder in contact met andere culturen. In Nederland verschilt dat onderling natuurlijk ook, maar de verrassing is op Borneo toch groter dan op een weiland in Groningen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Zegers vindt The Voice maar 'egotripperij'

Tijdens de opnames zijn de nodige maatregelen genomen. Zo zijn er schermen in de auto's geplaatst en slaapt niemand op dezelfde kamer. "Corona komt zeker terug in de uitzendingen, omdat we wel de verhalen willen blijven vertellen. Zo zijn er kleine ondernemers die het nu heel moeilijk hebben. Maar we hebben het er niet continu over, want we willen ook een uitvlucht bieden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Zegers: Ik ben blij als ik om 9 uur in bed lig

De makers van het programma willen laten zien dat je ook in dit soort tijden nog leuk kan reizen. "We zenden de reis die we pas naar Rwanda maakten nog niet uit, omdat dat nu niet verantwoordelijk is om naartoe te gaan", vertelt Chris. "Maar je kan zeker in deze tijd dat reisgevoel ervaren. Misschien om de hoek, hoe leuk is dat?"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!