GTST Beeld © RTL

Cast Goede Tijden, Slechte Tijden niet getest tijdens opnames

30 augustus 2020 13:48

Vanaf maandag kunnen fans van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' weer genieten van hun dagelijkse dosis drama. Het nieuwe seizoen werd opgenomen tijdens de coronacrisis en dat was wel even wennen vertellen soapmoeder en dochter Caroline De Bruijn (58) en Marly van der Velden (32) aan 'NU.nl'.

"Als een van ons ziek wordt, ligt de hele productie plat"

In de dertig jaar dat Goede Tijden wordt uitgezonden is het nog nooit voorgekomen dat de opnames zo lang stillagen. "GTST is een voortdenderende trein en ineens trekt er iemand aan de noodrem", vertelt Caroline. "Net als veel andere mensen dachten we in het begin dat het hooguit een paar weken zou duren, maar dat werd uiteindelijk zo'n drie maanden." Ook Marly, die de rol van Nina speelt, beaamt dat het een 'bizarre periode' was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria Koblenko vertoonde divagedrag op set GTST

Inmiddels zijn ze weer volle bak aan het draaien, maar wel met de nodige maatregelen. Zo zijn er verschillende looproutes aangegeven en moet de crew voortdurend mondkapjes en handschoenen dragen. Omdat acteurs onder de contactberoepen vallen, hoeven zij dit niet. "We voelen ons uiteraard wel ongelofelijk verantwoordelijk, want als een van ons ziek wordt, ligt de hele productie plat. Iedereen is uiteraard enorm voorzichtig", aldus Caroline. 

De inwoners van Meerdijk worden niet dagelijks getest en dat heeft volgens Marly een simpele reden: "Omdat de opnames het hele jaar doorgaan en we dan continu getest zouden moeten worden. Uiteraard krijgen we wel een test als we klachten hebben en blijven we dan thuis." Daarnaast houden ze afstand, heeft iedereen een eigen kleedkamer, wordt kleding een dag van tevoren gelucht en werken de visagisten met mondkapjes en handschoenen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Babette van Veen had moeite met afscheid GTST-kinderen

Intieme opnames zoals zoen- en vechtscènes zitten er voorlopig even niet in. "Een scène houdt eerder op dan normaal, of we doen net alsof we net intiem zijn geweest en komen bijvoorbeeld ontkleed de trap af gelopen", legt de 32-jarige actrice uit.

Hoewel het virus een grote rol speelt tijdens het draaien, komt het niet terug in de serie. "Toen het virus net was uitgebroken is daar wel over nagedacht", vertelt Marly. "In het dagelijks leven en op tv gaat het al heel veel over corona, GTST is juist een moment om even niet ermee bezig te zijn."

Goede Tijden, Zomer Tijden: Victoria was diva op GTST-set

13:35
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Casper van Bohemen blikt terug op spectaculaire GTST-moord

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!