Beeld © Instagram @debroervanroos

Emotioneel weerzien in reünie-aflevering Over Mijn Lijk

30 augustus 2020 15:11

Tim Hofman (32) blikt de aankomende tijd terug met de nabestaanden van 'Over Mijn Lijk' zoals Pieter, de man van Lotte. Hoe gaat het nu met hem? Wat doen hij en zijn kinderen op Moederdag? En wie mist nou precies wie?

"Net na haar overlijden, was ik heel erg bang dat ik alles zou vergeten"

In het achtste seizoen van het indrukwekkende programma maakten we kennis met Lotte: 30 jaar, getrouwd met Pieter en moeder van Lauren en Cato. In de zomer van 2017 krijgt ze te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft en dat een besparende operatie niet mogelijk is omdat de tumor al groter dan 2,5 centimeter is. Ze ondergaat daarom normale bestraling, inwendige bestraling én chemo. Lotte is strijdlustig en de verwachtingen zijn goed, toch verlaat ze op 7 november 2019 deze wereld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman rouwt om overleden Jeroen uit Over Mijn Lijk

Inmiddels zijn we dik een jaar verder en gaat het volgens Pieter 'best oké'. Volgens hem heeft het wel een tijdje geduurd voordat hij alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar een plekje kon geven. "In het begin, net na haar overlijden, was ik heel erg bang dat ik alles zou vergeten wat er gebeurd was en dat ik allemaal dingen over Lotte zou vergeten", vertelt hij tijdens het gesprek. Naarmate hij verder in het rouwproces kwam, kwamen zijn herinneringen ook langzaam weer terug. Eerst van de laatste periode, de minder leuke periode, en inmiddels kan hij zich ook weer herinneren wat ze deden vóór Lotte ziek was. "Toen het eigenlijk heel onbezorgd was en leuk."

Om de herinneringen aan Lotte levend te houden bezoekt het gezin regelmatig haar laatste rustplaats. Iets waar ook de kinderen veel aan hebben. "Ze willen even die bevestigen hebben, zo van: hier is mama. En als we daar zijn mogen ze schelpen leggen bij het graf en tekeningetjes maken in het zand."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman ziet een rol als talkshowhost wel zitten: 'Ligt me'

Hoewel het elke dag beter gaat met Pieter, voelt hij wel het verdriet voor zijn vrouw - omdat ze zoveel mist. "Ze moet dít missen", spreekt hij met een brok in zijn keel terwijl hij doelt op zijn twee kinderen. "Dat die meisjes zo aan het spelen zijn, echt zonde." Als Tim hem vertelt dat Lotte ook hém moet missen, breekt hij. "Dat is de eerste keer dat ik zoiets hoor", vertelt hij emotioneel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!