John Williams Beeld © ANP

Kijkers verbolgen over slechte vader in Mijn gezin gaat failliet

04 september 2020 21:30

Het gloednieuwe 'Mijn gezin gaat failliet' is op vrijdagavond van start gegaan. In dit programma helpt miljonair Kris Florek gezinnen waarbij het water tot aan de lippen staat. Het eerste koppel is Ruud en Anoesjka. Hoewel ze een huis met zwembad hebben, duurt het niet lang meer voordat ze op straat worden gezet.

"Meer met m'n kinderen samen doen? Nee, dat hoeft van mij niet"

Het is een klassiek verhaal: er is iets verschrikkelijks gebeurd in hun leven, ze zijn werkloos en zo goed als failliet. Ondanks dat ze compleet in het financiële slop zitten, moet er van Ruud toch een duur dakkapel komen. Je snapt het: de ingrediënten voor een financiële ramp. "Jullie beseffen niet in wat voor problemen jullie zitten", drukt hulpmiljonair Kris het koppel met de neus op de feiten. Er is hier een hoop werk aan de winkel.

Sinds 2008 zitten Ruud en Anoesjka in een diep dal. Hun tweejarige zoontje Justin overleed in hun zwembad, waarna hun wereld instortte. Maar ondanks dit persoonlijke drama moet er snel iets gebeuren. Zo niet, dan staat het koppel binnen vier maanden op straat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Williams gaat bijna over zijn nek tijdens opnames

Omdat Ruud moeite heeft met een goed vaderfiguur zijn, nodigt Kris hem thuis uit bij hem en zijn zoontje. Kris kan z'n oren niet geloven als hij Ruud hoort praten. "Meer met m'n kinderen samen doen? Nee, dat hoeft van mij niet. Dat zit niet in mij om zo uitbundig met m'n kinderen om te gaan." Kris probeert tot hem door te dringen, maar erg ver komt hij niet.

"Ik heb niks met jonge kinderen", vertelt Ruud eerlijk. "Jij hebt twee kinderen thuis en je zegt: ik heb niks met mijn kinderen. Dat kán toch niet? Dat verdienen ze toch niet? Gun je hen dat niet?" vraagt Kris perplex. "Ik kan me niet voorstellen dat je als vader zegt dat je geen band met je kinderen hebt. Ik geloof het niet."

Het overlijden van Justin heeft veel gedaan met Ruud, waardoor hij zichzelf naar eigen zeggen afschermt en beschermt. De kijkers die thuis vanaf de bank meetwitteren, steken hun mening niet onder stoelen of banken.

Mijn gezin gaat failliet is iedere vrijdag om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!