Beeld © RTL / Mark Engelen

Deze 10 Drag Queens doen mee aan Drag Race Holland

07 september 2020 18:59

Vorige maand werd bekend dat Nederland een eigen versie krijgt van 'Rupaul's Drag Race', genaamd 'Drag Race Holland'. We weten nu al een tijdje dat Fred van Leer (43) de presentator van het programma is, maar nu weten we ook welke Queens gaan strijden om Nederlands eerste Drag Superstar te worden.

Wekelijks gaan tien drag queens in allerlei verschillende soorten opdrachten, variërend van design- tot comedy- en acteer-challenges de strijd met elkaar aan. Iedere week zullen de twee queens die het minst goed presteren het tegen elkaar opnemen in een lip sync battle, waarna uiteindelijk iemand naar huis gestuurd zal worden.

De volgende tien kandidaten doen mee aan Drag Race Holland:

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Werken voor Drag Race was droom van Fred van Leer

ChelseaBoy

Brian is de echte naam van ChelseaBoy. Hij zet zijn drag in om onderwerpen als gender en identiteit te verkennen. ChelseaBoy neemt in haar optredens het publiek mee naar hogere sferen. In haar kostuums maakt ze vaak gebruik van ongebruikelijke materialen en draagt ze ook vaak bald-caps.

Envy Peru

Envy Peru is de meest gevolgde drag queen uit de Benelux en dus een concurrente om serieus te nemen. Drag queens die wereldwijd bekend zijn, zoals Bianca Del Rio, volgen haar op social media. De roots van deze drag queen liggen in Peru. Boris, zoals zijn echte naam luidt, is op vierjarige leeftijd naar Nederland gekomen.

Janey Jacké

Justin treedt al tien jaar op als zijn drag-alterego Janey Jacké en omschrijft zichzelf als de ultieme fantasie van een Pop Prinses. Janey is een podiumbeest en internationaal bekend om haar unieke shows. Zo trad ze op in de Verenigde Staten, Griekenland. Maar ook in Nederland was ze al vaker op televisie te zien, bijvoorbeeld in All Together Now.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mayday over Drag Race Holland: 'Laten zien dat het kunst is'

Ma'MaQueen

Dennis, ofwel Ma'MaQueen is altijd gefascineerd geweest door genderconstructie. Ma'MaQueen identificeert zich als non-binair, dus niet per definitie als man of vrouw. Ze is een echte look-queen en maakt alles wat ze draagt zelf.

Madame Madness

Rowan maakt met zijn deelname aan Drag Race Holland wereldwijd geschiedenis. Hij is als Madame Madness namelijk de eerste bearded queen, met baard dus, die meedoet. Met haar baard probeert Madame Madness de hokjes van mannelijkheid en vrouwelijkheid te doorbreken.

Megan Schoonbrood

Michael is ook wel bekend als de volkse en extravagante drag queen Megan Schoonbrood. Ze zit al meer dan de helft van haar leven in het vak en heeft zich door de jaren heen ontpopt tot een ware showdiva. Ze is sympathiek, mondig, extravagant, mooi, een tikkeltje ordinair, maar bovenal niet bang om een uitdaging aan te gaan.

Miss Abby OMG

Henrique groeit op in Brazilië, voordat hij naar Nederland komt. Daar komt hij in aanraking met drag en zo komt zijn drag-persona Miss Abby OMG tot leven. Ze staat bekend om haar energieke en sexy optredens en is inmiddels in binnen- én buitenland een veel gevraagde entertainer.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

RuPaul's Drag Race krijgt Nederlandse versie bij Videoland

Patty Pam-Pam

Pieter groeit op in het zuiden van Limburg. Daarom wordt zijn drag-alterego Patty Pam-Pam ook wel Queen of the South genoemd. Patty zingt, playbackt, danst en maakt al haar kleding zelf. Ze kleedt bovendien naast zichzelf ook talloze andere drag queens in binnen- en buitenland.

Roem

Willem heeft als enige drag queen in deze groep nog geen ervaring met optreden in een club. Roem doet alles online, via haar eigen YouTube-kanaal. Ze vindt dat drag veel meer is dan optreden.

Sederginne

Sederginne is de enige Vlaamse queen in het rijtje en comedy is haar belangrijkste wapen. Sederginne is een internationaal geboekt talent, met onder andere een eigen show op Mykonos. De belangrijkste boodschap van Sederginne: "Drag is fun."

Drag Race Holland, geproduceerd door Vincent TV, is vanaf vrijdag 18 september wekelijks met een nieuwe aflevering exclusief te zien bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!