Beeld © ANP

Reinout Oerlemans verkoopt dansshow aan grote zender in VS

08 september 2020 14:01

Reinout Oerlemans (49) heeft naar alle waarschijnlijkheid een flinke klapper gemaakt in Amerika. Hij heeft een primetime dansshow verkocht aan CBS, één van de grootste Amerikaanse tv-zenders. Dat meldt 'Quote'.

"Je moet hier continu aan staan"

De dansshow in kwestie heet Come Dance With Me. "Een format waar ik lang mee bezig ben geweest: bijna twee jaar", zegt Reinout in het blad. De voormalig soapie werkt nu bij 3Ball Media als creatief directeur. Het kostte hem wat tijd om te doorgronden hoe alles in de VS reilt en zeilt. "Je moet hier continu in de stand staan van 'dingen voor elkaar zien te krijgen' en dat maakt deze sale meer dan fijn, omdat ik hier met het team heel hard aan gewerkt heb."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Reinout Oerlemans gedroeg zich als 'wild konijn' op set van GTST

Het programma is bedacht door de presentatoren en dat zijn geen onbekende namen: LL Cool J en Chris O'Donnell. De insteek in het kort: kinderen leren hun familieleden dansen. "Dat is een ongelooflijk sterk fundament. Op basis van de pilot hebben we nu een aantal series bij CBS verkocht. Iets wat zo’n beetje de ‘holy grail’ in televisieland is omdat er niet zo veel openingen zijn op de networks." Ook ziet Reinout 'zeer veel mogelijkheden' om het programma wereldwijd te verkopen, laat hij weten aan Quote.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!