Peter van der Vorst Beeld © ANP

Peter van der Vorst ziet geen toekomst meer in Obese

09 september 2020 15:35

Ieder seizoen gaan deelnemers van 'Obese' weer de strijd met de kilo's aan om zoveel mogelijk af te vallen. Is dat nog wel van deze tijd? Volgens programmadirecteur Peter van der Vorst (48) niet.

"Het is ook goed om dat soort discussies met elkaar te hebben"

Afvallen op televisie scoorde voorheen nog de pannen van het dak, maar dat is anno 2020 toch een beetje anders. "Vorig jaar was Obese nog een programma dat goed werkte", legt Peter uit in het NPO Radio 1 programma Kunststof. "Nu scoort de eerste aflevering niet goed."

Dat komt volgens de programmadirecteur van RTL vooral doordat we anders naar het thema afvallen zijn gaan kijken. Volgens Peter past het programma daardoor minder goed bij deze tijdsgeest. "Hoe goed gemaakt het ook is. Het is mooie televisie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela Groothuizen terug met jubileumseizoen Obese

Obese wordt gepresenteerd door Angela Groothuizen. Moet zij zich nu zorgen maken om haar baan? "Angela is heel realistisch in die dingen, daar kun je goede gesprekken mee hebben. Het is ook goed om dat soort discussies met elkaar te hebben. We leren voortdurend bij natuurlijk."

Het programma is vorige week toch weer van start gegaan. Peter legt uit: "Dat bestel je een jaar van te voren." Een nieuw seizoen hoeven we niet snel te verwachten.

Een woordvoerder van RTL laat echter weten dat er nog geen besluit is genomen: "De kogel is niet door de kerk; we wachten dit seizoen van Obese af. Wél zijn we andere formats aan het bekijken rondom dit thema en zijn ons ook bewust van body positivity. Obese is en blijft mooie televisie, maar na deze reeks bekijken we of dit programma nog relevant is en of dit bij de huidige tijdsgeest past. We kunnen daarom nu nog niet bevestigen of Obese gaat stoppen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Obese leven mee met strijd 20-jarige Senne

RTL slaat daarnaast ook een andere weg in. Zo wordt er gewerkt aan een nieuw Videoland-programma met Miljuschka Witzenhausen over body positivity. "Daar komt het thema op een heel andere manier aan bod. Een manier die veel beter bij deze tijd past." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!