Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Verraadt de eerste executie in WIDM wie de Mol is?

11 september 2020 08:10

Na de eerste aflevering van 'Wie is de Mol?' begint de geruchtenmolen altijd op volle toeren te draaien. Menig 'molloot' zit al in de beroemde tunnelvisie en theorieën zijn er in overvloed. YouTuber Siem analyseert het programma ieder jaar en weet regelmatig op de goede Mol de gokken.

"De makers willen ons iets doen geloven"

Siem haalt in zijn jacht naar de Mol ieder jaar veel informatie uit de eerste test en executie. Daarbij vermeldt hij dat hij altijd bedenkt dat het programma gemonteerd is. "De makers willen ons iets doen geloven." Daarmee bedoelt Siem dat ze de kijkers graag op het verkeerde been zetten.

Als voorbeeld noemt hij de eerste test en executie van vorig jaar, waarin Anita Witzier afviel. Tijdens het maken van de test zegt Anita dat ze Rob verdenkt, die later de Mol bleek te zijn. En toch moest Anita naar huis. Hoe kan dat dan? Volgens Siem heeft het allemaal te maken met montage. "Waarschijnlijk heeft Anita een andere keer Robs naam gezegd en hebben ze dat eronder geplakt."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Besodemietert Nikkie de boel in WIDM? Deze hint wijst daarop

Vervolgens heeft Siem gekeken of dit trucje vaker wordt toegepast door de makers van Wie is de Mol?. Wat blijkt: in de afgelopen acht edities werd de Mol of níét verdacht in de eerste aflevering, of verdacht door de eerste afvaller. Daarmee beweert hij dus dat de makers de aandacht expres al snel af willen leiden van de Mol.

Dit jaar is de eerste afvaller Tina. We horen haar niet zeggen wie ze verdenkt, maar we krijgen wel een vraag te zien die zij invult, namelijk: 'Tegenover welke oud-Mol stond de Mol tijdens de opdracht 'Achter je rug?''. Daar geeft Tina 'Kim' als antwoord, wat dus betekent dat ze op Nikkie of Nadja zit. "Willen de makers ons laten geloven dat Nikkie of Nadja niet de Mol zijn?" vraagt Siem zich af. Aangezien Siem van wanten weet, is het een theorie om serieus te nemen.

Wil je zijn hele theorie nog eens rustig terughoren? De video staat hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!