Beeld © ANP

Johan Derksen en Wilfred Genee hebben de strijdbijl begraven

11 september 2020 21:01

Wilfred Genee (53) en Johan Derksen (71) lijken de strijdbijl te hebben begraven aan het begin van 'Veronica Inside'. Derksen vindt wel dat Genee "als presentator het format heeft verkracht", maar zegt geen ruzie met hem te hebben.

"Ik ben homofoob geweest, racist geweest, de gekste dingen"

Derksen zegt vooral boos te zijn over de 'cancel-hype' die nu in de wereld rondgaat. "Als je iets zegt op tv, krijg je meteen een etiket. Ik ben homofoob geweest, racist geweest, de gekste dingen." Ook zegt hij boos te zijn over het feit dat Arie Boomsma en Sunny Bergman adverteerders hebben benaderd om niet meer bij het programma te adverteren. "Dan vind ik het altijd verschrikkelijk om dan te zien dat grote adverteerders hun oren laten hangen naar Arie 'nobody' Boomsma. Wie is die gozer dan? De kwijlebabbel van de EO."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers klagen over ongemakkelijk begin Veronica Inside

Eigenlijk wilde Derksen niet meer aanschuiven aan tafel bij Veronica Inside, omdat hij vond dat ofwel Genee of hijzelf moest opstappen. "Als jij dan die tegenpartij gaat pleasen, dan moet ik hier weg, want dan pas ik er niet. Of jij moet weg want je past niet als presentator bij dit programma."

Toch wist John de Mol hem om te praten. "Ik heb er alles aan gedaan om weg te gaan. Ik heb voorgesteld om met Hélène Hendriks door te gaan, maar dat was absoluut niet bespreekbaar", aldus Derksen. "Hij wilde het zelfs helemaal alleen doen", giert de laatste van het drietal, René van der Gijp, het uit.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Johan Derksen 'vertelt alles' over VI-rel in biografie

De twee besluiten de ruzie niet op televisie verder uit te vechten. "Ik heb verder niks tegen jou. We hebben jaren goed samengewerkt. Ik ben niet boos, mensen denken allemaal dat we ruzie hebben", aldus Derksen.

Johan Derksen reageert alvast op de eerste VI aflevering

06:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!