Beeld © De Erfgenaam

Ruben Nicolai zorgt voor tranen van geluk in De Erfgenaam

15 september 2020 21:52

In een nieuwe aflevering van 'De Erfgenaam' reist presentator Ruben Nicolai (45) af naar Indonesië. De in 2000 overleden Sapikja Astamun heeft haar familie 55.000 euro nagelaten, maar bijna 20 jaar later heeft nog niemand het geld geclaimd. Ruben gaat verhaal halen.

"Als je hier om je heen kijkt, weet je dat het zo goed terechtkomt"

Normaal gesproken moet Ruben nog op zoek naar de erfgenaam in kwestie, maar deze keer is al duidelijk aan wie het geld toebehoort: de broer en zus van Sapikja Astamun. Maar dat maakt de zoektocht echter niet makkelijk, er is namelijk niets te vinden over mevrouw Astamun in Nederland. Ruben besluit daarom terug te gaan naar waar het allemaal begon: Indonesië. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai over De Erfgenaam: 'Een grote speurtocht'

Ruben begint zijn zoektocht in Bangdung, een stad met 2.7 miljoen inwoners en ze hebben geen idee hebben dat ze worden gezocht. Via een oude buurman vallen de puzzelstukjes langzaam in elkaar en weten ze de verblijfplaats van een nichtje op te sporen. Zij heeft recht op zo'n 9.2000 euro, omgerekend 100 miljoen roepie. "Iedereen heel hartelijk bedankt. God is groot", spreekt zij haar dankbaarheid uit naar Ruben en zijn team. "Het is onvoorspelbaar."

Ruben Nicolai over De Erfgenaam: 'Een grote speurtocht'

01:51
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai in de rode cijfers na mislukte theatershow

Uiteindelijk weten ze nóg een familielid te achterhalen die hen verder kan helpen met de tweede erfgenaam. Aangezien Nonja, de zus van Sapikja, overleden is, gaat het geld naar haar kinderen. De 82-jarige Miss Asmira is de enige van haar zeven kinderen die nog altijd in leven is en is dolgelukkig met het nieuws. "Je gunt het die mensen zó ontzettend. Als je hier om je heen kijkt, weet je dat het zo goed terechtkomt", spreekt Ruben na afloop met tranen in zijn ogen. "Ze kunnen het zò goed gebruiken. Het is gewoon heel mooi."

Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!