Frank & Rogier Checken In Beeld © Frank & Rogier Checken In

Frank en Rogier nemen geen blad voor de mond in B&B-show

15 september 2020 21:27

Gabriela is kunstenares in Zuid-Limburg. Het liefst schildert ze de hele dag, maar ze runt ook een B&B met vijf kamers. De laatste tijd krijgt ze steeds vaker commentaar en slechte reviews. Ze begrijpt niet wat ze verkeerd doet, maar de gasten blijven weg. Frank en Rogier zien direct waar de schoen wringt en grijpen in.

"Als je een B&B moet hebben, dan moet ‘ie absoluut verzorgd zijn"

Met een budget van 3.500 euro moet het flamboyante duo het tij zien te keren, al is dat nog best een uitdaging. Al bij binnenkomst valt het Frank en Rogier namelijk op dat de ruimtes niet echt ogen als een typische bed en breakfast. En dat heeft voor een deel te maken met de hobby van Gabriela: schilderen.

Als Gabriela veertien jaar geleden een groot pand zoekt waar ze een galerij kan starten én voor haar zieke moeder kan zorgen, komt ze terecht tussen de vlaai in Zuid-Limburg. Omdat haar kunst niet genoeg oplevert, start ze al snel een B&B. Een aantal jaar redden de twee het prima samen, maar vijf jaar geleden overlijdt haar moeder en blijven de slechte recensies binnenkomen. En dat doet Gabriela veel verdriet. Het is dan ook erop of eronder voor de B&B van Gabriela. Frank en Rogier zijn haar laatste hoop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank en Rogier roeren Roelie tot tranen met vernieuwde B&B

"Hier schrik ik van (…) Het was écht gewoon vies”, stellen de mannen als ze het huis inspecteren. Volgens Frank en Rogier is Gabriela een schat van een vrouw, maar van poetsen heeft ze geen kaas gegeten. "Ze heeft totaal geen oog voor netheid (…) Als je een B&B moet hebben, dan moet ‘ie absoluut verzorgd zijn." Daarnaast wordt Rogier ook ‘knettergek’ van alle kunst in huis. "Het is gewoon te veel van u", deelt hij haar mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opvolgers Frank en Rogier vallen niet in smaak bij kijkers

Ook de vaste klussers van het programma blijven niet gespaard. "Het is vroeg dat we Oud en Nieuw vieren, we hebben een oliebol en een appelflap”, onthaalt Rogier het tweetal. Als ze het dan ook nog eens in hun hoofd halen de plinten geel verven, pakt Rogier hen pas écht stevig aan. Toch draait hij al snel bij, stiekem vindt hij de gele plinten namelijk helemaal fantastisch.

Maar het is natuurlijk het belangrijkste dat Gabriela blij is. En dat is ze zeker. "Het is echt prachtig", weet ze uit te brengen. "Het is een totaal andere wereld (…) Zoiets had ik niet verwacht."

Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!