Beeld © BNNVARA

Kijkers vol lof over 15-jarige Esmee in Je Zal Het Maar Hebben

16 september 2020 09:49

Het is feest voor de makers van 'Je Zal Het Maar Hebben', het programma bestaat namelijk 20 jaar. Om dit te vieren blikt presentator Jurre Geluk (28) terug op enkele spraakmakende deelnemers en krijgen we onder meer een update van de 15-jarige Esmee, die leeft met een groot 'gezwel' in haar gezicht.

"Ik ben ook een gewoon normaal 14-jarig meisje, dat de meeste dingen gewoon hetzelfde doet"

De kijkers leerden Esmee in 2019 kennen toen ze te zien was in het programma. Het meisje heeft Arterio Veneuze Malformatie, afgekort AVM.  Door het ontbreken van haarvaten ontstaat een enorme druk in haar aderen, en dit veroorzaakt spataderen. Die spataderen zitten bij Esmee in haar gezicht. Hoewel het een vreselijke aandoening is, gaat Esmee er goed mee om, zo vertelde ze in de uitzending: "Ik wil dat mensen ervan weten. Ik ben ook een gewoon normaal 14-jarig meisje, dat de meeste dingen gewoon hetzelfde doet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jurre Geluk terug met jubileumspecial Je Zal Het Maar Hebben

"Ik heb vorig jaar meegedaan aan Je Zal Het Maar Hebben om te laten zien dat ik meer ben dan mijn AVM. (…) Ik heb hier gelukkig heel veel lieve en leuke reacties op gekregen", vertelt Esmee. Dat die reacties haar dierbaar zijn, blijkt wel als ze vertelt dat ze deze allemaal heeft uitgeprint en bewaard in een boekje. Niet alleen de reacties zijn een blijvende herinnering aan haar deelname, ook heeft ze een zeer goede vriendschap met mede-deelnemer Yaïra opgebouwd. De twee leerden elkaar beter kennen toen ze te gast waren bij De Wereld Draait Door en hebben nog geregeld contact.

De kijkers zijn, net als tijdens de oorspronkelijke uitzending, vol lof over de positiviteit en het doorzettingsvermogen van Esmee. Ook tijdens de eerste uitzending klonken er al liefdevolle woorden voor Esmee. 'Oh, wat vind ik dit dapper zeg', en 'Een jonge meid in de bloei van haar leven', klonk het destijds. 

Uitzending gemist? Terugkijken kan hier.

Je Zal Het Maar Hebben werd eerder gepresenteerd door Tim Hofman, maar die kreeg de kans om het programma Over Mijn Lijk te maken. Hieronder vertelt hij over dit bijzondere programma.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!