Beeld © RTL

Chantal Janzen beleeft emotionele dag als kraamverzorgster

17 september 2020 21:38

In 'Chantal Komt Werken' krijgt Chantal Janzen (41) de kans om een iedere keer een dagje aan de slag te gaan in een totaal andere beroepsgroep. Chantal heeft als presentatrice en actrice een overwegend glitter en glamour-beroep, maar belandt in haar programma regelmatig in veel minder fabuleuze sectoren. In de uitzending van vanavond liep Chantal mee op een kraamafdeling.

"Dat jullie er in het begin van het leven zo zijn"

Chantal doet dat met Daniëlle, die als kraamverzorgster in een kraamhotel in Tilburg werkt. Dat doet ze al twintig jaar en met veel plezier. Vooraf is Chantal behoorlijk nerveus. "Je bent er echt bij aan het begin van iemands leven. En het is natuurlijk niet altijd een garantie dat het ook goed gaat, bij de geboorte." 

Eenmaal gearriveerd mag Chantal al snel een ontbijtje serveren aan een kersverse moeder en haar dochtertje. "Ik begin nu al bijna te janken", zegt de presentatrice bij binnenkomst. "De eerste baby. En meteen gaan we janken."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Chantal Janzen breekt alle regels in Chantal Komt Werken

Vervolgens komt Chantal bij moeder Evy, die net is bevallen van zoontje Senn. Die mag ze zelfs in bad doen. "Je bent toch een stuk voorzichtiger met de baby van een ander", merkt Chantal op.

En dan gebeurt hetgeen waar Chantal op hoopte: een geboorte. De presentatrice staat te popelen om haar steentje bij te dragen. Dat doet ze door beschuit met muisjes voor het kersverse gezinnetje te maken. Uiteindelijk mag ze baby Djarno ontmoeten, die nog maar net op de wereld is. Ze houdt het wederom niet droog. "Zo bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chantal Janzen luidt weekend alvast in met haar 'geluksbom'

Aan het einde van de dag geeft Chantal aan Daniëlle aan hoe speciaal het voor haar is geweest. "Je hebt echt een heel bijzonder beroep. Dat jullie er in het begin van een leven zo zijn. Dat is zo ontzettend belangrijk en waardevol, voor nieuwe ouders. Ik vond het echt heel bijzonder om hier te zijn."

Chantal gaat in Chantal Komt Werken dit jaar met weer heel nieuwe beroepsgroepen op pad, zo ook met de dierenarts. Hoe dat haar verging zie je hieronder.

Chantal Komt Werken is iedere donderdagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4. Alle afleveringen kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!