Rik van de Westelaken Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Vreemde eliminatie Wie is de Mol? zorgt voor onrust bij kijkers

20 september 2020 12:32

Het jubileumseizoen van 'Wie is de Mol? blijft scoren. Ruim 2,4 miljoen kijkers zaten gisteravond weer op het puntje van hun stoel voor de derde aflevering, die tot grote ontevredenheid van veel Molloten eindigde met een flinke cliffhanger.

"Horace is nog steeds mijn mol, dit was gewoon een fake out"

Zoals altijd is het tegen het einde van de uitzending tijd voor de test en executie. Eén voor één gaat presentator Rik van de Westelaken de kandidaten af en vliegen de groene schermen ons om de oren. Opvallend is dat wie door is naar de volgende aflevering, meteen zijn spullen moet pakken en alvast wordt gebracht naar de volgende locatie.

Zo komt het dat Patrick Martens, Ron Boszhard en Horace Cohen op het laatst nog met zijn drietjes overblijven. Maar in plaats van dat we te zien krijgen hoe de eliminatie verloopt, zien we hoe Patrick en Ron zich bij rest van de groep voegen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Kijk in de Vegte verspreekt zich over exit Wie is de Mol?

Hoewel even later getoond wordt dat Horace daadwerkelijk een rood scherm krijgt, vertrouwen trouwe fans van het programma er niets van. Al helemaal niet omdat de aflevering eindigt met de overgebleven kandidaten die allemaal een andere kant op worden gereden met daarbij de tekst 'wordt vervolgd'. Molloten weten het dan ook zeker: Horace is er volgende week weer gewoon bij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze WIDM-hint wijst erop dat Nikkie de Mol is

De website van Wie is de Mol? doet anders vermoeden, daar is namelijk gewoon zoals elke week het dagboek van de afvaller te lezen. "Het zit er echt op", valt daar te lezen. "Na het afscheid nemen, wat bij mij nog erger dan normaal was omdat een groot deel van de groep al weg was en ik maar van twee medespelers afscheid kon nemen, wordt het me allemaal iets te veel, een droge keel, tranen staan op springen en de teleurstelling en woede beginnen langzaam mijn hele lichaam en gedachtes over te nemen (...) Die stemmen zijn zo erg aanwezig dat ik me niet eens afvraag waar het mis is gegaan, dat heeft ook geen zin, het is echt voorbij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Ron Boszhard kon WIDM-executie niet aanzien

Afgelopen seizoen werd Rob Dekay als Mol onthuld door Buddy Vedder. Maar wat doe je als WIDM-winnaar eigenlijk met het gewonnen geldbedrag?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!