Beeld © AVROTROS

Het is overduidelijk: Peggy is dit jaar de Mol

23 september 2020 08:40

De Molloten hebben een druk jaar. Ze moesten niet alleen het reguliere 'WIDM'-seizoen in januari zien uit te pluizen, maar nu ook het jubileumseizoen op de voet zien te volgen. Toch staan de deskundigen weer op scherp en lijkt de Mol nu al te zijn ontmaskerd.

"En volgens mij is er dus een groen luik opengegaan"

We hebben inmiddels drie afleveringen en dus ook drie hartverscheurende eliminatierondes achter de rug. De kijker heeft afscheid moeten nemen van Tina de Bruin, Nadja Hüpscher en Horace Cohen en tasten veelal nog in het duister. Toch lijken verschillende Molloten nu al te weten wie dit jaar de befaamde Mol is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze WIDM-hint wijst erop dat Nikkie de Mol is

Een van de hints naar de Mol zit waarschijnlijk in de eerste opdracht van de derde aflevering. Hierbij zitten de kandidaten vastgeketend aan een boom en hebben ze een flinke sleutelbos met daaraan de juiste sleutels voor de sloten. De makers besloten om een bijzonder shot van Peggy te laten zien. Zij lijkt haar sleutels al te hebben uitgekozen en houdt al vier sleutels apart in haar hand en afgescheiden van de resterende sleutels. Heeft ze van de regie meegekregen welke sleutels werken?

Peggy lijkt al te weten welke sleutels de juiste zijn.

Volgens WIDM-YouTuber Felix heeft Peggy flink lopen Mollen tijdens de tweede opdracht. Horace, Ellie, Tygo en Ron kregen aan de start al 2000 euro en moesten ervoor zorgen dat de overige deelnemers, dat zijn Peggy, Patrick, Jeroen en Nikkie, zoveel mogelijk rode luiken openen. Elk rood luik stond namelijk voor mingeld, dus geld wat weer van de 2000 euro werd afgetrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgens deze theorie is Ellie Lust de volgende WIDM-afvaller

Hoewel alles goed leek te gaan, kostte het spel de kandidaten alsnog 1000 euro. Peggy en Patrick claimen 4 luiken te hebben geopend, en zouden dus alleen al 800 euro moeten hebben verdiend. Jeroen en Nikkie hebben daarnaast ook nog eens drie luiken, dus 600 euro, geopend. Dit zou het totaalbedrag op 1400 euro moeten brengen, maar niks is minder waar. Er zijn volgens Rik slechts vijf luiken geopend. 

Het ziet ernaar uit dat de eerder geopende luiken, weer zijn gesloten óf dat er verkeerde luiken zijn geopend. Volgens Felix is Peggy schuldig aan het mislopen van het geld. "Wat je als Mol kan doen is een groen luik openen en het lijkt erop dat Peggy dit heeft gedaan. Ze dachten dat er zeven luiken waren geopend, maar dit bleken er uiteindelijk vijf te zijn. En volgens mij is er dus een groen luik opengegaan."

Ook in de eerdere afleveringen komt Peggy zeer verdacht over. Zo is ze groot voorstander om vals te spelen tijdens de opdracht Gastenlijst. Hierdoor werden de valse namen niet meegerekend en wist ze hiermee geld uit de pot te houden. Ook tijdens de Steen Rijk-opdracht in aflevering twee liep ze straal voorbij de post, waar er meer geld kon worden opgehaald.

Het extra seizoen van Wie is de Mol is elke zaterdagavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verraadt de eerste executie in WIDM wie de Mol is?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!