Beeld © Voor Hetzelfde Geld

Kijkers Voor Hetzelfde Geld in de war: 'Dit was niet hun wens'

22 september 2020 08:39

In een nieuwe aflevering van 'Voor Hetzelfde Geld' maken we kennis met de tortelduiven Eric en Maryse. De twee zitten al jaren in een latrelatie, maar zijn nu klaar om de volgende stap in hun relatie te zetten: op zoek naar een koophuis. Het heen-en-weer reizen zijn ze zat, net als de drukte van de stad. Vinden ze hun vrijstaande droomhuis, inclusief veel groen en water?

"Waarom wordt er weer niet voldaan aan de wensen van de kandidaten?"

Eric en Maryse hebben al een hele tijd een Living Apart Together-relatie. Maryse heeft een appartementje in Haarlem en Eric woont in Nijmegen. De vraag dus aan Natasja Froger (55) om ook weer deze partners aan een nieuw huisje te helpen. De twee hebben echter wel veel eisen: zo willen ze dichtbij Haarlem en Nijmegen zitten, een vrijstaand groot huis met een grote tuin én zouden ze in de buurt ook graag water willen hebben. "Je hebt namelijk in Nijmegen veel water en ook in Haarlem, dus daar houden Eric en ik wel van."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Koppel Voor Hetzelfde Geld krijgt bakken kritiek over zich heen

Helaas voor de twee is het huis toch niet wat ze gehoopt hadden. De stijl van binnen is niet helemaal hun smaak en de tuin is wat Eric betreft net iets te klein. Ook Maryse ziet het huis niet helemaal zitten. "Het is niet helemaal mijn smaak." De omgeving is wel wat ze in hun hoofd hadden. "Als je wil wijnproeven, een eindje wil fietsen of een eindje wil varen, het is allemaal in de buurt hier."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Stads koppel Voor Hetzelfde Geld kan draai niet vinden in Zeeland

Toch nemen de twee aan het einde van de aflevering de beslissing om niet voor het huis te gaan. Wel nemen ze contact op met een lokale makelaar, om in deze buurt verder te zoeken. "We hebben wel ons droomgebied gevonden, maar we gaan geen bod doen op dit huis."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers vallen als een blok voor koppel uit Voor Hetzelfde Geld

De kijkers snapten alleen niet waarom Eric en Maryse de afstand oké vinden. 'Van Haarlem naar Elspeet. Best een cultuurshock, denk ik', vindt er eentje. 'Als er gevraagd wordt niet langer dan een uur reizen, waarom dan een huis uitzoeken op 1 uur 40 minuten? Dat is wel heel veel langer', aldus een ander. 'Waarom wordt er weer niet voldaan aan de wensen van de kandidaten?' is de grote vraag bij een derde kijker. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger vertelt over nieuwe seizoen Voor hetzelfde geld

Voor Hetzelfde Geld zie je maandag om 20.30 uur op RTL 4 of kijk je vooruit op Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!