Beeld © ANP

Nick & Simon springen in het diepe op de camping

22 september 2020 10:02

Nick Schilder (36), Simon Keizer (36) en Kees Tol (38) halen voor hun nieuwe programma 'De 3 sterren camping' alles uit de kast om hun bekende gasten een zo ontspannen mogelijk verblijf te bezorgen. Van een klankschaalsessie en schapen drijven tot handlezen en wandelmeditatie. "Over sommige dingen was ik wel wat sceptisch", zegt Simon in gesprek met het ANP.

"Ik voelde echt de energie door mij heen gaan"

Wc-rol onder de arm: Nick, Simon en Kees starten eigen camping

01:27

"Van die klankschaaltherapie moest ik in het begin niet zoveel hebben", bekent de Volendammer, die samen met Nick en Kees tien dagen lang bivakkeerde op een camping in Zeewolde, eerlijk. "Je ziet wat potten en pannen staan. Ik dacht echt: het zal wel. Maar als je dan op de grond ligt, voel je de rust. Ik voelde echt de energie door mij heen gaan. Dat heeft me wel verrast."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick en Kirsten Schilder vieren bijzonder liefdesjubileum

De drie heren ontvangen voor het programma, dat vanaf dinsdagavond te zien is op NPO 3, in hun tent onder meer Dionne Stax, Sanne Hans, Sander Lantinga, Bibian Mentel, rapper Donnie en Monic Hendrikx. Samen gaan ze op retraite om even te ontsnappen uit de stress en onrust van deze tijd en weer te kunnen opladen. Persoonlijke gesprekken worden afgewisseld met muziek, ontspanning en "veel lol", zegt Nick. "Want het is allemaal met een knipoog hoor. Het was niet zo van: kom gezellig bij ons in therapie."

Om voor iedereen het perfecte dagprogramma samen te stellen, moesten alle gasten van tevoren een intakeformulier invullen. Daarin werd gevraagd naar hun hobby’s, lievelingseten en naar de dingen waarvan zij tot rust komen. Simon: "Daar kwamen heel verschillende dingen uit. De een wordt rustig van meditatie, de ander van sporten of wandelen. Zo gingen we handballen met Kiki Bertens, op wandelmeditatie met Suzan van Suzan & Freek en kickboksen met Dionne Stax."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick & Simon krijgen compliment van inspiratiebron Paul Simon

Tijdens de retraite was er ook volop tijd voor muziek en voor persoonlijke gesprekken. Die gingen soms behoorlijk diep, herinnert Simon zich nog. "Of het nu kwam door ons, door de activiteiten of door de openlucht maar iedereen was heel open." Nick vult aan: "Soms dacht ik wel: het is ooit begonnen als campingprogramma en nu zijn we hierover aan het praten. Daar stond ik af en toe wel van te kijken."

Het idee voor het programma ontstond tijdens de coronacrisis, toen volgens de zangers, die in november een nieuwe plaat uitbrengen, een soort collectieve stress heerste. "In het programma hebben we het daar ook over. Over de balans tussen werk en privé. Dat is nu natuurlijk een heel actueel thema", aldus Nick. "En iedereen, succesvol of minder succesvol, worstelt daarmee. Ik denk dat de kijker zich daarin wel kan herkennen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick en Simon nemen presentatiestokje Beste Zangers over

Dat geldt ook voor het verblijf op de camping, nu een groot deel van Nederland niet naar het buitenland op vakantie kon. "Een camping, muziek, goeie gesprekken. Het zijn simpele ingrediënten maar ik denk dat het programma wel op zijn plek is nu." Simon vult aan: "Even gewoon ontspannen, geen corona, maar ouderwets leuke televisie."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!